Ät och drick gott i Skellefteå

När du är sugen på att äta en bit mat har vi gott om förslag på var du kan hitta din nästa måltid, och även ett och annat tips på var du hittar något gott att dricka. Vi har koll på restauranger och caféer i hela kommunen oavsett om du söker en à la carte-middag, lunchbuffé, avsmakningsmeny, fika eller take away.

 

Inspiration

Som du förstår är vi väldigt stolta över våra lokala producenter och matkreatörer, och vi vill berätta ännu mer om dem. Om deras tankar, upplevelser och bakgrund som formar den mat de tar fram idag. 

Gårdsbutiker

Om du någonsin ätit en solmogen tomat direkt från plantan, eller grillat en välhängd bit kött på sommaren, vet du hur fantastiskt gott det är med smakupplevelser baserade på bra råvaror. Vi tror att den bästa maten är den som kommer från vår egen bygd. För när du köper råvaror från en producent här i Skellefteå visar du ditt stöd till den enskilde producenten, men också för en levande landsbygd. Smakupplevelsen, den får du på köpet.

Njut av maten från våra matställen

Här hittar du den ultimata listan för dig som söker efter god mat, god dryck och härlig stämning. Här finns matställen med mat från hela världen, och självklart även med mat från Norrland, med de Västerbottniska smakerna. Ät osten, viltköttet, grönsakerna, bären och de maträtter som komponeras ihop av mästerliga kockar. De lokala råvarorna gör att maten helt enkelt smakar mer, och bättre. Bättre mat för dig att äta dig mätt på, om och om igen. Passa därför på att äta på ett unikt matställe när du besöker oss i Norrland.

 

När det är dags att äta middag kanske du är sugen på det där lilla extra, inte bara en huvudrätt utan också en efterrätt och kanske till och med en förrätt på det. Finns det något mer lyxigt än att äta en trerätters med något gott i glaset till? Och du, den där lyxiga middagen kan du äta hos våra restauranger. Det finns ett brett utbud av smaker och influenser från världen över, så du kan fritt välja mellan nästan alla matprofiler när det är dags att välja matställe. 

 

Men när du väl är här i Skellefteå, Västerbotten, Swedish Lapland (om vi ska dra breda penseldrag) så tycker vi ändå att du ska passa på att välja något av våra matställen som serverar norrländsk mat. Mat med lokala råvaror och som bejakar de djupa smakerna som kommer från norrländska marker. Bären från skogen, rotsakerna från marken, från vilda djur som lever fria i naturen. För den maten gör något med en. När man äter mat som tydligt representerar en plats adderas en extra nivå. Bara genom att äta den maten får du en bild av vår norrländska livsstil, vår historia, ja helt enkelt vår kultur.