Välkommen till Sara Kulturhus i Skellefteå

2021 öppnas portarna till det som väntas blir världens högsta träbyggnad och norra Sveriges nya landmärke. En unik och dynamisk träffpunkt som kombinerar kultur och nöjen med möten, i direkt anslutning till ett nytt premiumhotell, kulinariska smakupplevelser, spa och varierade scener för evenemang. Sara kulturhus ska vara känt för sitt värdskap, sina verksamheter och sin vilja att tänka nytt. Det ska vara ett kulturhus som vågar, precis som Sara en gång gjorde!

Sara Kulturhus blir ett transformativt hus med 20 våningar där byggnadens öppna ytor inspirerar möten mellan människor. Här erbjuds ni en unik mötesplats i moderna lokaler som utstrålar kreativitet och innovation. Sociala och kulturella aktiviteter med en tydlig koppling till kulturhuset erbjuds som en naturlig del av mötet. Dagen kan avslutas med skön avkoppling i premiumhotellets spa, middag i restaurangen med panoramavy över Skellefteå samt förstklassig övernattning.

Visst låter det spännande? Välkommen på en smygtitt.
Längre ner hittar ni korta fakta om både Kulturhuset och tillhörande hotell.

ARRANGÖRER & MÖTESBOKARE

Boka Sara Kulturhus från 2021 för konserter, utställningar, föreställningar, evenemang och stora kongresser. Här erbjuds scener från 100-1200 sittande gäster, eller 1500 stående. Eller vad sägs om en bankett för 1200 sittande gäster? Här finns fantastiska möjligheter att erbjuda något utöver det vanliga.

Intresse av att arrangera i Sara Kulturhus, kontakta:
Maria Ekberg Brännström | kulturhus@skelleftea.se | Tfn +46 (0)708448863

Mer om evenemangsstaden Skellefteå >>
Nyfiken på Skellefteå för ert nästa möte, kontakta Cecilia Frank på Skellefteå Convention Bureau 

VILL DU VETA MER?

Så här har processen gått till
Är ni intresserad av hur kulturhusprocessen i Skellefteå går eller vill veta mer om projektet? Läs mer på sarakulturhus.se >>

Studiebesök & Technical Visits
Just nu byggs världens högsta träbyggnad i Skellefteå, ett på många sätt unikt byggprojekt. Ta gärna del av Skellefteås erfarenheter genom ett studiebesök. Vi välkomnar även andra aktörer som vill ta del av Skellefteå, som den nya industrins växtplats med en Technical Visit. Kontakta vår CVB för mer information