Handla secondhand

När du handlar secondhand handlar du klimatsmart. Ungefär 80 procent av ett föremåls klimatpåverkan sker vid produktionen. Genom att handla det som redan är producerat spar vi på jordens resurser. Det är också genom att minimera nyköp och istället handla second hand som vi gör den största miljögärningen enligt EUs avfallstrappa. Extra roligt är det såklart att fynda någonting unikt som ingen annan har.

 

Anteak

Precis som namnet antyder är det antikt och teak i en fin symbios. Anteak sticker ut bland second hand butiker och är en vintagebutik som säljer 50-, 60- och 70-tals design men även äldre saker. Här har urvalet gjorts med varsam hand och du hittar ett fint sortiment oavsett om du gillar antikt eller retro. De guidar dig mellan epoker och hjälper dig matcha nytt med gammalt. Fynda prydnadsmöbler, porslin, tyger och möbler hos Anteak.

Läs mer

Burmans Ur & Guld

Hos Stjärnurmakarna Burmans Ur & Guld kan du köpa secondhand smycken och klockor från sent 1800-tal till nutid. I butiken finns både guld- och silversmycken samt klockor i både guld och stål. De erbjuder alltid 2 års garanti och 30 dagars öppet köp så du som kund kan känna dig trygg i ditt köp. Burmans tror mycket på en cirkulär ekonomi och har därför både köpt och sålt begagnade smycken och klockor i över 15 år.

Läs mer

Bröllopsstudion

Bröllopsstudion är ett miljövänligt alternativ för dig som vill uppleva prinsessdrömmen i en brudklänningsbutik med full service. Bröllopstudion är Sveriges första klänningsmäklare av begagnade brudklänningar med hundratals unika klänningar i butiken som väntar på sin nya ägare. Här hittar du allt från originalklänningar från 50-talet till de allra senaste modellerna. Du får hjälp att hitta rätt i djungeln av klänningar och det finns en utbildad ändringssömerska på plats om justeringar behövs. Alla klänningar har en historia och det blir ofta något helt annat än du tror så våga testa något du inte tänkt.

Läs mer

Solkraft rondellen

Rondellen är sedan starten 2008 mest känd som en kommunal återbruksverksamhet med butik. De tar emot och säljer kasserade möbler och utrustning från Skellefteå kommun verksamheter - ett led i beslutet att värna om miljön. I butiken säljs också saker som tillverkats av återvunnet material. Till Rondellen kan privatpersoner och företag skänka möbler, lampor, mattor, tyger, porslin, tavlor, böcker, leksaker, instrument, datorer och andra teknikprylar.

Läs mer

Röda Korset

På Röda Korsets kombinerade secondhandbutik och café i centrala Skellefteå hittar du kläder, prydnadssaker, porslin, böcker och mycket annat. I fiket finns hembakt fika och gratis wifi. Överskottet av intäkterna går till hjälpverksamheter, och när du handlar secondhand hos Röda Korset i Skellefteå gör du det också möjligt för dem att hålla i gång deras lokala sociala verksamheter.

Läs mer