Sillhällorna - Bjuröklubb

Lövånger, Skellefteå

Sillhällorna är en del av Västerbottens största hällmarksområde. Namnet kommer troligen från den tid när man torkade strömming på platsen. Idag lockar den till sig vandrings- och badbesökare, och är väldigt populärt bland fotografer, på grund av dess vackra klippformationer och unika landskap.

Här är inlandsisensframfart tydlig och ett antal grund utanför Sillhällorna, är idag till viss del synliga ovanför vattenytan. Detta tack vare landhöjningen. Hit hittar du genom att följa vandringsleden som går från radiotornen vid avfarten till Jungfrugraven. Det är här du hittar Sjöjungfrun som vakar över förbipasserande sjöfarare, examensarbete av attributmakarstuderande Sofia Viklund.

Under sommarhalvåret är detta ett populärt besöksmål, perfekt kombination av varma klipphällar och svalkande dopp i havet. Under vintern när isen ligger tjock är pimpelfiske något som lockar besökare, då det är gott om sik i området. Det vackra landskapet och årstidernas skiftningar gör platsen värd att besöka året om, speciellt för den fotointresserade. 

Faciliteter

  • Vandringsled
  • Badplats
  • Historisk plats
  • Naturreservat

Hitta hit