Din guide till Bjuröklubb

Bjuröklubb är ett av våra mest besökta utflyktsmål: ett vackert naturreservat med en lång historia. Det finns spår efter tillfälliga bosättningar daterade till bronsåldern, och här fanns ett samhälle med fiskare, lots-, fyr- och tullpersonal, kapell, skola och butik ända fram till 1940-talet. Idag kan du spendera en natt i fyren, ta en fika i det gamla lotshuset, vandra längst slingrande leder och njuta av de oändliga vyerna över havet.

Den unika allemansrätten

Den svenska allemansrätten är fantastisk! Den gör det möjligt för alla att utöva friluftsliv och röra sig fritt och enkelt i naturen, men det ställer också vissa krav på den som besöker den. Läs mer om allemansrättens möjligheter och skyldigheter här.

Allt som Bjuröklubb kan erbjuda

På Bjuröklubb kan du utan problem spendera en halvdag, heldag eller en hel helg. Det finns mycket att se och njuta av, och eftersom Bjuröklubb är en utskjutande udde med otroliga vyer över det öppna havet kommer naturupplevelsen variera beroende på om du är här på morgonen, mitt på dagen eller under kvällen. Här finns till och med övernattningsmöjligheter i den gamla fyren och i gästhamnen för dig som har egen båt.