Din guide till Lövånger

Kultur, historia, Bjuröklubb och lugnet är något som lockar besökare till havsnära Lövånger. Här hittar du en av Sveriges äldsta bevarade kyrkstäder med anor från 1600-talet. Ute på Bjuröklubb kan du i stillhet njuta av utsikten från fyrplatsen; de vackra vyerna och Bottenvikens vågor som slår in över klipphällorna som kan berätta hundraåriga historier.

Den unika allemansrätten

Den svenska allemansrätten är fantastisk! Den gör det möjligt för alla att utöva friluftsliv och röra sig fritt och enkelt i naturen, men det ställer också vissa krav på den som besöker den. Läs mer om allemansrättens möjligheter och skyldigheter här.

Ät gott i Lövånger

För den mat- och fikasugne finns sommarcaféer med fika och lättare måltider att njuta av, och året-runt-öppna Lövångergården med både restaurang och möjlighet att kombinera ihop just din perfekta våffla i Våffelstugan. 

Boenden i Lövånger

Att övernatta en natt eller två i Lövånger kan vi nästan garantera blir en oförglömlig upplevelse. Här kan du mysa i kyrkstugor som är flera hundra år gamla, i en gammal fyr med otroliga vyer över Bottenviken och i en gammal lägergård vid havet. Boenden med kultur, historia och fantastisk natur utanför dörren. 

Din guide till Bjuröklubb

Bjuröklubb är ett av våra mest besökta utflyktsmål: ett vackert naturreservat med en lång historia. Det finns spår efter tillfälliga bosättningar daterade till bronsåldern, och här fanns ett samhälle med fiskare, lots-, fyr- och tullpersonal, kapell, skola och butik ända fram till 1940-talet. För att du ska få ut det mesta av ditt besök till Bjuröklubb har vi skapat en utförlig guide med bland annat en tydlig karta som leder dig direkt till parkeringsplatser, vandringsleder och mycket mer.