Din guide till Burträsk

För de flesta är Burträsk lika med Västerbottensost och i samhällets gemytliga centrum har den världsberömda osten självklart fått ett eget besökscenter. Men Burträskbygden erbjuder också en mängd andra upplevelser med naturnära aktiviteter året runt, som familjeskidåkning i Bygdsiljumbacken eller ett dopp i Burträsket, Västerbottens största sjö med länets längsta sandstrand.

Västerbottensost

Den smakrika osten är känd över hela Sverige, och får bara tillverkas av norrländsk komjölk vid mejeriet i Burträsk, enligt originalreceptet från 1872. Det är här i Burträsk som den har sitt ursprung, den fantastiska ost som berikar allt från ostpajer till smördegssnurror och potatiskakor. Passa på att besöka Västerbottensostens hem när du väl är här och lär dig mer om denna underbara mejerivara.

Ät gott i Burträsk

För dig som vill äta något mer än bara Västerbottensost finns såväl året runt öppna Burträsk Värdshus och flera mysiga sommarcaféer. Varför inte besöka det KRAV-certifierade caféer Skråmträsk Kvarn som befinner sig i, ja du gissade rätt, en gammal kvarn. Eller prova lokala delikatesser och köp med dig matiga souvenirer hem från Burträsk Saluhall!

Bo bekvämt i Burträsk

Hur vill du helst bo en natt eller två? I Burträsk kan du välja mellan såväl camping med sjöutsikt som rum med centralt läge. Varför inte känna på tystheten och stillheten i Innansjön, eller en egen stuga i en vildmarkscamp? Valet är helt upp till dig, vi rekommenderar dem alla!

Upptäck Burträskbygden på egen hand

För dig som vill ta dig an Burträsk med omnejd har vi sammanställt en enkel karta som du kan ta med dig i mobilen.