Parkeringsplatser i Skellefteå

Var finns parkeringsplatser och hur mycket kostar det att parkera? Det är sådana frågor som vi ofta får via sociala medier eller över disk på vår turistcenter. Här har vi samlat den information vi tror att du främst behöver.

I centrala Skellefteå finns det ca 2200 parkeringsplatser som ägs och underhålls av Skellefteå kommun. Drygt 600 av dessa är platser i parkeringshus. I Skellefteå finns även ett antal parkeringar som inte ägs eller sköts av kommunen. Där är det Aimo Park eller Securitas som övervakar. Se skyltning på parkeringsplatsen.

För Skellefteå kommuns parkeringar gäller två timmar för 15 kr i zon 1. Två timmar för 10 kr i zon 2. De betalas enklast genom appen Skepark. Många automater tar även kort, och ett fåtal tar kontanter.

Även Aimo park har centrala parkeringar med egen taxa, och de betalas enklast via appen Mobilpark.

Karta över parkeringar i centrum

För att göra det enkelt för dig att hitta rätt parkeringsplats för dina behov har vi tagit fram en enkel karta över de parkeringsalternativ som finns i Skellefteå. Här kan du se såväl laddningsstolpar som parkeringshus, utomhusparkering och handikapparkeringar.