Monstrets tid

Nordanåteatern, Skellefteå
En monstruös föreställning
Monster finns överallt. Bakom fasaderna, i sagorna och i mörkret. Bland världens stora ledare och de små dagisbarnen. Mörkret sänker sig i salongen, aldrig tidigare har så många monster samlats under ett och samma tak. ”Monstrets tid” är en nyskriven humorföreställning av Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund. Kända från Klungan och Mammas nya kille.

Ett monster. Korkat och lurvigt stapplar det fram och gurglar obegripligt, utan mål eller mening. Är det Satan själv som vill förgöra och döda allt vackert som någonsin funnits i mänskligheten?

I en samtid präglad av hot och ovisshet tycks monstren lura överallt. Här möter vi en välmenande pannkaks-stekande farfar som råkar skalpera sig själv med kökshandduken. Sen har vi ansiktsmålningen som spårar ur och blir till ett monster när allt hen ville var att se ut som en liten, vacker fjäril. Och så han som får besök av en jättelik monster-arm som kommer in genom sovrumsfönstret och smackar ut hela väggen, klipper sönder sängen, lyfter ut badrummet och plattar till maken så han fastnar i monsterhanden. Sen har vi såklart också alla våra andra monster.

Alla monsterfrågor flätas samman i en vild ström av associationer, berättelser och karaktärer. Sakta men säkert bänds alla begrepp upp, rädslor, skräck och skratt blir ett, och plötsligt är vi där, i monstrets tid. Eller var vi där redan innan?

Monstrets tid är en monstruös nyskriven humorföreställning som rör sig fritt kring alla våra monster. Från det barnsligaste Pixibok-monstret till det mörkaste monstret som bär på människans rena ondska. Detta är humortrions första samarbete med regissören Ada Berger, som i höstas sågs på Umeås scener med Riksteaterproduktionen Skapelsen. Hon har även jobbat med Umeålokala Ögonblicksteatern, och på Dramaten har hon bland annat dramatiserat och regisserat succéföreställningarna Liv Strömquist tänker på dig! (2014) och Liv Strömquist tänker på sig själv (2020).

Fotograf: Felix Swensson

Av och med: Olof Wretling, Sven Björklund, Mattias Fransson i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern
Regi: Ada Berger

Rek ålder från 11 år 

När du köper biljetter hos oss på kansliet bjuder vi på serviceavgiften.

Arrangör: Skellefteå Riksteaterförbundet 

”Jag har aldrig varit så rädd som när vi skrev den här den här pjäsen.”
OLOF WRETLING

”Jag trodde inte på monster innan vi började repetitionerna men nu är jag osäker.”
MATTIAS FRANSSON

”Den som kämpar mot monster bör se till att han inte därvid själv blir ett monster. Och då du länge blickar in i en avgrund, blickar avgrunden också in i dig.”
FRIEDRICH NIETSZCHE

”Vi spelar på liv och död, där jag som skådespelare riskeras att ätas upp.”
SVEN BJÖRKLUND

Biljetterna köper du på kansliet Skeppargatan 11B

tel. 0910-125 03, Skellefteå Turistcenter eller Tickster.com

Boka
27okt 18:00 - 19:30 samt 15:00 - 17:30 Nordanåteatern

Kontaktinformation


931 30 SKELLEFTEÅ
Telefon: 0910-12503

Arrangör: Skellefteå Riksteaterförening

E-post: skelleftea@riksteatern.se
Hemsida: https://www.riksteatern.se/...

Prisinformation

Pris: 495 kr - ungdom u 20 år 445- scenpass - 50 kr rabatt

Hitta hit