Kulturen i Skellefteå

Kulturutbudet i Skellefteå är stort och erbjuder någonting får såväl stora som små.

Spännande utställningar med utmanande och tankeväckande konst, teaterföreställningar i världsklass, och kringresande dansföreställningar blandas med öppna kreativa workshops, danssagor för barn och lokala berättelser. Här hjälper vi dig få en tydlig överblick, så att du kan hitta det bästa kulturen i Skellefteå kan erbjuda.

Kulturen mitt i centrum

Skellefteås nya kulturhus tronar i centrala Skellefteå, och är ett självklart val för den kulturintresserade. Här hittar du bland annat vår länsteater Västerbottensteatern, som har sin hemvist i Sara Kulturhus. På Nordanå, det gröna kulturområden med en lång historia, hittar vi Skellefteå museum som erbjuder en inblick i vår lokala kultur. Och för att knyta ihop säcken med den centrala kulturen anordnar Skellefteå riksteaterförening evenemang på såväl Nordanåteatern som Sara Kulturhus scener. 

Kulturen i hela Skellefteå

Kulturutbudet i Skellefteå finns inte bara i stadskärnan, utan i hela vår destinationen. Upptäck lokala konstnärer, spännande industrihistoria, unika sevärdheter och lokala konstnärer. Men du kan även lära dig allt om internationella Västerbottensost i Burträsk.