Kulturen i Skellefteå

Kulturutbudet i Skellefteå är stort och erbjuder någonting får såväl stora som små.

Spännande utställningar med utmanande och tankeväckande konst, teaterföreställningar i världsklass, och kringresande dansföreställningar blandas med öppna kreativa workshops, danssagor för barn och lokala berättelser. Här hjälper vi dig få en tydlig överblick, så att du kan hitta det bästa kulturen i Skellefteå kan erbjuda.

Trollbindande kulturupplevelser

Kulturen mitt i centrum

Skellefteås nya kulturhus tronar i centrala Skellefteå, och är ett självklart val för den kulturintresserade. Här hittar du bland annat vår länsteater Västerbottensteatern, som har sin hemvist i Sara Kulturhus. På Nordanå, det gröna kulturområden med en lång historia, hittar vi Skellefteå museum som erbjuder en inblick i vår lokala kultur. Och för att knyta ihop säcken med den centrala kulturen anordnar Skellefteå riksteaterförening evenemang på såväl Nordanåteatern som Sara Kulturhus scener. 

Konst som provocerar, utmanar & representerar

Upptäck konst där samtidskonstens mångfald både synliggörs och diskuteras. Konst som provocerar, engagerar och där du som åskådare kan ta steget att bli medskapare. Du kan ta del av guidade visningar, skapa fritt i verkstäder och prova på olika tekniker. 

Kulturen i hela Skellefteå

Kulturutbudet i Skellefteå finns inte bara i stadskärnan, utan i hela vår kommun. Upptäck lokala konstnärer, spännande industrihistoria, unika sevärdheter och lokala konstnärer. Men du kan även lära dig allt om internationella Västerbottensost i Burträsk.