Resa till Skellefteå

Det är lätt att ta sig till Skellefteå. Oavsett om du kommer hit för årets stora kongress, ett efterlängtat möte, ett sportevenemang, en konsert, eller bara som en entusiastisk turist eller hemvändare, så är du varmt välkommen! Du kan enkelt resa hit via Norrlandskusten med bra buss- och tågförbindelser, eller flyga till vår fossilfria flygplats.

Ta flyget

Att ta flyget till Skellefteå är både enkelt och smidigt. SAS står för flygförbindelsen, och erbjuder direkta flyg från Arlanda i Stockholm till Skellefteå. Om du bokar dina biljetter i förväg kan du få bra priser och undvika sista minuten-stress.

Det finns även en direktförbindelse mellan Gdansk och Skellefteå med Ryanair. Detta öppnar upp möjligheter för resenärer från Polen och andra delar av Europa att enkelt nå Skellefteå.

Skellefteå Airport, som ligger ungefär 17 kilometer från stadens centrum, är en liten och välorganiserad flygplats. Det innebär att incheckning och säkerhetskontroller går snabbt och smidigt, så du slipper långa köer.

För att ta dig från flygplatsen in till stan finns det flera alternativ. Flygbussarna är anpassade efter flygens ankomsttider och är ett billigt sätt att resa på. Du kan också ta en taxi eller hyra en bil direkt på flygplatsen om du vill ha mer flexibilitet och kunna utforska området i din egen takt.

Flygbussar till Skellefteå går i anslutning till alla flyg och tar ca 20 minuter. De gör stopp vid alla större cityhotell. Här hittar du tidtabell för flygbussen

Givetvis finns även flygtaxi som du enkelt bokar här.

Det finns också möjlighet att hyra bil direkt på flygplatsen. Mer information hittar du hos Skellefteå Airport

Ta tåget

Att resa med tåg till Skellefteå är både smidigt och trevligt. Du bokar din resa till Skellefteå busstation på sj.se. Sistan biten in till Skellefteå går med buss. Från Bastuträsk eller Jörn tar det ca 50 minuter och från Umeå cirka 2 tim. Bussarna tar dig dig direkt till Skellefteå busstation som ligger 200 meter från Sara kulturhus, så du är nära stadens centrum när du kliver av.

Ta bussen

Från och med juli 2024 kan du enkelt resa med buss från Stockholm Cityterminal till Skellefteå Busstation med tapanis.se. En smidig resa utan behov av transfer, vilket betyder att du kan resa från stadskärna till stadskärna. För dig som inte ska resa lika långväga finns möjligheten att åka med Norrlandskusten.