Boka ditt nästa möte eller event på Sara kulturhus

The Wood Hotel och Sara Kulturhus är en modern mötesanläggning av toppklass med en kapacitet på upp till 1200 sittande konferensgäster och 1500 personer i kombination sittande/stående. Här erbjuds flera flexibla scener och mötesrum med plats för allt från kongresser och konferenser till konserter, föreställningar, utställningar och banketter.

 

Här får ni en fullservice-lösning i en inspirerande miljö med förstklassig service och fantastisk mat. Kontakta gärna Sara Kulturhus om ni har önskemål, kreativa idéer eller konkreta förfrågningar så gör dem dessa till verklighet.

Ett koldioxidneutralt projekt

Hållbarhet är Whites drivkraft för kreativitet, innovation, ökad delaktighet och bättre arkitektur. Genom att sätta hållbarheten främst skapar de byggnader och ett jämlikt samhälle med människan i fokus.

 

Sara Kulturhus är en klimatsmart och koldioxidneutral byggnad i trä som är bra för både miljön och för människorna som ska vistas i den. Det 20 våningar höga huset produceras till stora delar lokalt av skog trakten. Solceller och effektiv energianvändning bidrar ytterligare till att minimera husets klimatavtryck. Det trä som används till kulturhuset kommer från hållbart skogsbruk så träden som avverkas ersätts. De nyplanterade träden fångar upp CO2 ur atmosfären i takt med att de växer, medan koldioxiden i de avverkade träden låses in i byggnaden. Sara kulturhus väver också samman stadens långa tradition inom träbyggande med den senaste ingenjörskonsten, vilket gjort byggnaden till en förebild inom hållbar design och konstruktion.

 

Sara Kulturhus har märkningen Miljöbyggnad Guld, vilket är en högsta märkningen hos Miljöbyggnad. Miljöbyggnad är ett svenskt system för miljöcertifiering av byggnader och idag är över 1500 byggnader certifierade i Miljöbyggnad. Miljöcertifiering av en byggnad innebär att miljöarbetet och byggnadens miljöprestanda granskas av tredje part.

Sara Culture Centre - One of the tallest wooden buildings in the world