Ta dig runt i Skellefteå

Skellefteå, en av norrlandskustens 15-minutersstäder, är superenkel att ta sig runt i. Här kan du lätt promenera eller cykla, vilket gör att du slipper stressa och samtidigt är snäll mot miljön. Det finns bra bussförbindelser till de närliggande byarna och taxi är alltid ett alternativ när du behöver det. Skellefteå gör det enkelt och smidigt för alla som kommer på besök.

Till fots

Att ta sig runt till fots i Skellefteå är både enkelt och trevligt. Det mesta du behöver finns inom bekvämt gångavstånd. I centrum är du nära den vackra promenaden längs Skellefteälven, där du kan njuta av sol i söderläge och frisk luft. Hela stadskärnan ligger nära till hands med ett brett utbud av shopping, restauranger och hotell. Oavsett om du är ute efter en avkopplande promenad eller vill utforska stadens butiker och kaféer, erbjuder Skellefteå en tillgänglig och promenadvänlig stad som gör ditt besök både enkelt och njutbart.

Cykel

Att cykla runt i Skellefteå är ett utmärkt sätt att utforska och uppleva ännu mer spännande platser. Hos Cykel och Fiskecenter samt Hyras, kan du enkelt kan hyra en cykel att trampa runt på. Både el- och för egen maskin. Du tar dig snabbt från stadens centrum ut till den vackra naturen och andra intressanta platser. Cykla längs den fina promenaden vid älven eller upptäck nya delar av stadskärnan eller de närliggande byarna. Cykeln ger dig friheten att uppleva allt som Skellefteå har att erbjuda på ett smidigt och roligt sätt.

Hyrbil

Att köra bil i Skellefteå ger stor frihet att utforska både staden och omgivningarna. Med goda parkeringsmöjligheter och flera biluthyrningsfirmor är det enkelt att hitta och använda bil. Du kan bekvämt besöka natursköna områden och lite mer avlägsna sevärdheter. Njut enkelt av både stad och dagsutflykter. 

Taxi

Att ta taxi i Skellefteå är ett bekvämt och flexibelt sätt att resa. Med flera taxibolag tillgängliga dygnet runt kan du snabbt få en bil när du behöver det. Taxi är perfekt för kortare resor inom stadskärnan eller snabba transporter till tågstationen och flygplatsen. Du slipper tänka på parkering och vägbeskrivningar, och kan istället njuta av en stressfri resa. Boka enkelt via telefon eller mobilappar för snabb och smidig service. 

  • AM Taxi, 0910-140 00
  • City Taxi Skellefteå, 0910-130 00
  • Din Taxi i Skellefteå, 0910-960 00
  • Hallå Taxi, 076-777 79 55
  • Lågpristaxi Skellefteå, 0910-180 00
  • Skellefteå Taxi, 0910-170 00
  • Snap Taxi, 070-481 14 28
  • Flygtaxi bokar du enklast online

Kollektivt

Att ta sig runt i Skellefteå med kollektivtrafiken är enkelt och bekvämt. Bussen hjälper dig både att resa mellan olika stadsdelar i Skellefteå och att utforska de närliggande byarna och platserna runt omkring. Med bussen kan du enkelt nå ett stort utbud av boenden, aktiviteter och saker att uppleva. Oavsett om du vill utforska stadskärnan eller ta en tur ut på landet, gör bussarna det smidigt och lätt att ta sig fram. 

Information och tidtabeller för lokaltrafiken hittar du på skebuss.se och på tabussen.nu hittar du information kring den regionala trafiken.