Café Fyren

Bjuröklubb, Skellefteå

Vi serverar varma och kalla måltider, mackor, glass och hembakat fikabröd.

Caféverksamheten bedrivs i den anrika fyrmästarbostaden uppe på Bjuröklubbsberget. Bilen parkerar du med fördel där asfaltvägen slutar för att få några minuters härlig promenad förbi båthamnen. Det finns även möjlighet att vid behov åka bil ända upp till caféet.

Från caféet tar sedan utsiktsrampen dig smidigt ända upp till fyren och den milsvida bedårande utsikten över Bottenviken. Intill caféet finns två fräscha toaletter varav en är anpassad för besökare med funktionshinder.

Med anledning av det rådande läget så har vi anpassat vår verksamhet efter myndigheters råd och beslut. Det innebär bl a att du inte behöver komma in i lokalen för att göra din beställning, du kan även köpa med fikapåse för att avnjutas på valfri plats i vår vackra natur. 

Ett par positiva saker som vi vill förmedla är att vägarbetet som pågick under förra sommaren är klart. Samt att länstyrelsen har gjort en uppfräschning av lokalerna vilket vi gläder oss åt. 

Vi erbjuder en hållbar matupplevelse
Vi använder lokala råvaror och produkter från bland andra Kåge Tunnbrödsbageri, Korvverkstan, Alterhedens marmeladeri, Ulricebergs gård, Hermanssons bageri, Järnvtjärns utegrisar, Svedjan Ost, Kalvträsk ost, Glommersbär, mfl. Allt vårt kaffe är Fair Trade, vi erbjuder ekologiskt te, samt ekologisk dryck inkl ekologisk läsk. Vi använder endast kött från Sverige. Vi byter ut våra engångsartiklar mot mer hållbara alternativ och vi jobbar för att minska matsvinnet. Du hittar vår meny på fler språk än svenska. Vi erbjuder både veganska och vegetariska alternativ. Vi vill använda lokala matproducenter så långt som möjligt, komplettera med svenskt/ekologisk/Fair Trade, sopsortera, undvika plastartiklar, använda nedbrytningsbara engångsartiklar, använda miljömärkta rengöringsmedel och miljömärkta tvätterier.

Kontaktinformation

Café Fyren, Arena Bjuröklubb
93010 Bjuröklubb
Telefon: 072-2042100

E-post: arena@bjuroklubb.se
Hemsida: http://www.bjuroklubb.se

Öppettider

Stängt för säsongen 2021

Fakta

Caféverksamheten drivs av Föreningen Arena Bjuröklubb. Möjlighet finns att i Arena Bjuröklubbs regi boka anläggningen för övernattning, konferenser och mindre sammankomster. För mer information se: http://www.bjuroklubb.se/bjuroklubbs-fyr/overnattning

Faciliteter

  • Uteservering
  • Lunch
  • Café
  • Uteplats
  • Badstrand
  • Parkering
  • Badplats
  • Tillgänglig toalett
  • Turistinformation

Hitta hit