Café Fyren

Bjuröklubb, Skellefteå

Vi serverar varma och kalla måltider, mackor, glass och hembakat fikabröd.

Caféverksamheten bedrivs i den anrika fyrmästarbostaden uppe på Bjuröklubbsberget. Bilen parkerar du med fördel där asfaltvägen slutar för att få några minuters härlig promenad förbi båthamnen. Det finns även möjlighet att vid behov åka bil ända upp till caféet.

Från caféet tar sedan utsiktsrampen dig smidigt ända upp till fyren och den milsvida bedårande utsikten över Bottenviken. Intill caféet finns två fräscha toaletter varav en är anpassad för besökare med funktionshinder.

Med anledning av det rådande läget så har vi anpassat vår verksamhet efter myndigheters råd och beslut. Det innebär bl a att du inte behöver komma in i lokalen för att göra din beställning, du kan även köpa med fikapåse för att avnjutas på valfri plats i vår vackra natur. 

I sommar kan besökare ta del av Visit Skellefteås Hemester-kampanj och därmed tävla om 10 st. presentkort á 1000 kr genom att övernatta i fyren på Bjuröklubb och vakna upp med oslagbar utsikt över havet.

Ett par positiva saker som vi vill förmedla är att vägarbetet som pågick under förra sommaren är klart. Samt att länstyrelsen har gjort en uppfräschning av lokalerna vilket vi gläder oss åt. 

Kontaktinformation

Café Fyren, Arena Bjuröklubb
93010 Bjuröklubb
Telefon: 072-2042100

E-post: arena@bjuroklubb.se
Hemsida: http://www.bjuroklubb.se

Öppettider

ÖPPETTIDER 2020

Helgöppet för Café-verksamhetens försäsong startar lördag 23/5 t.o.m. söndag 14/6 kl. 12 – 16.

Cafét är även öppet kl. 12-16 torsdag 21 maj (Kristi himmelsfärdsdag).

Den ordinarie Café-verksamheten startar måndag 15/6 t.o.m. söndag 16/8, med stängt torsdag 18/6 samt midsommarafton 19/6. Cafét är öppet kl. 11 – 18 i juni och augusti, samt kl. 11-20 i juli.

Helgöppet för ”eftersäsongen” genomförs lördagar och söndagar kl. 12-16 fr.o.m. 22/8 t.o.m. 13/9.

Fakta

Caféverksamheten drivs av Föreningen Arena Bjuröklubb. Möjlighet finns att i Arena Bjuröklubbs regi boka anläggningen för övernattning, konferenser och mindre sammankomster. För mer information se: http://www.bjuroklubb.se/bjuroklubbs-fyr/overnattning

Faciliteter

  • Uteservering
  • Lunch
  • Café
  • Uteplats
  • Badstrand
  • Parkering
  • Badplats
  • Tillgänglig toalett
  • Turistinformation

Hitta hit