Långnäset - Burträsk medelhavsriviera

Burträsk, Skellefteå

Mitt i Burträsket, längst med Långnäsudden, ligger Västerbottens längsta sandstrand. Den storslagna sandstranden, som sträcker sig mer än 500 meter, är barnvänlig och passar bra för alla slags strandaktiviteter, bland annat beachvolley eller vattenlekar. Ett plus är också att badet är relativt långgrunt.

Den ljusa och finkorniga sanden kan på en varm sommardag bränna lätt under fötterna när den letar sig in mellan tårna. Och på en riktigt klarblå dag när vinden står helt stilla är det inte ovanligt att det känns som att man befinner sig på betydligt sydligare breddgrader.

Långnäsudden sträcker sig mot Smedjeholmen, som ligger nära hembygdsområdet och Burträsk Camping. På den södra sidan av udden finns också några mindre badplatser för den som söker avskildhet, men här är det djupare vatten och inte lika barnvänligt.

Varmt välkomna till Burträskets pärla!

Fakta

Badplats.

Mer än 500 meter lång sandstrand.

Långgrunt. 

Fräscht badvatten. 

Vägbeskrivning

Många Burträskare åker båt över sjön för att ta sig till Långnäsbadet. Men det går också bra att ta sig landvägen till Långnäset. Från väg 364, i Ljusrotet mellan Lappvattnet och Bodbysund, finns skyltar som visar vägen till badplatsen.

Faciliteter

  • Uteservering
  • Café
  • Kiosk
  • Torrtoa
  • Badstrand

Hitta hit