Åk skidor i Bygdsiljumsbacken

Bygdsiljum, Skellefteå

Från 9 december 2023 har vi öppet alla dagar 10-15!

VÄLKOMMEN TILL KUSTENS BÄSTA SKIDÅKNING! Alpin skidanläggning i Skellefteå kommun i Västerbottens kustland med 13 nedfarter. Här finns även längdskidspår av hög klass.

PISTKARTA

Vi har 13 nedfarter, 4 släpliftar och 1 knapplift.
Fallhöjden är 125m, längsta nedfarten 1350m och liftkapaciteten är 4500 pers/timme.
Vid toppstugan och knappliften finns fyra stora parkeringar. Vid dalstationen finns tre parkeringar.

FOKUS PÅ BARNEN
Vi har barnbacke med knapplift som är övervakad hela dagen. Och ofta, när det är soligt kommer vår maskot Loi ut för att säga hej!

FUN PARK!
Välkommen till vår Fun park!
Vi har åkning för dig som vill åka stort och för dig som vill testa på, kom och prova!

SKIDSTUGA
I toppstugan kan du köpa fika och lunch, på helger serverar vi även buffé! Här finns skidshop, skiduthyrning, liftkort, kiosk, omklädning och toaletter.

CAMPING
I anslutning till pisterna ligger vår camping. Här finns samlingsrum med dusch/wc, tvättmaskin, kök, matplats, tv och Wifi. Här finns även bastu och grillstugor!

FINA LÄNGDSKIDSPÅR
Nära skidbacken finns även fina längdskidspår av olika längd som hålls efter av den lokala föreningen. Vissa slingor är elupplysta. Spåren brukar vara väldigt uppskattade.

KÖP LIFTKORT PÅ WEBBEN
Vi laddar ditt skipass med de dagar du vill åka och sen du kan använda det om och om igen! Har du redan ett skipass kan du ladda det hemifrån!

Om Bygdsiljumsbacken
Bygdsiljumsbacken öppnade redan 1943 och har utvecklats från en liten skidbacke till en anläggning som har öppet varje dag under vintersäsongen. Vi drivs idag som en ideell förening, av personer som brinner för backens olika områden. På vintern har vi 13 nedfarter, en skidshop med uthyrning, skidskola, en toppstuga med restaurang och fik samt camping och stugby. 2012 öppnade vår Bike Park som nu är Västerbottens största för liftburen downhillcykling och den har idag 9 leder och utvecklas för varje år.

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Bygdsiljum ligger ca 60 km från Skellefteå och ca 70 km från Umeå. Det finns bussförbindelse med Umeå och Skellefteå via Burträsk på veckodagar. Ej lördag eller söndag. På lördagar har vi under högsäsong en skidbuss som går från Umeå till Bygdsiljum och tillbaka. Läs mer om skidbussen på backens hemsida.

Faciliteter

  • Restaurang
  • Restaurang med fullständiga rättigheter
  • Uteplats
  • Alpin skidanläggning
  • Barnmeny
  • Parkering
  • Tillgänglig toalett

Hitta hit