Öppnar 10:00

Lövångergårdens Matupplevelser

Lövånger, Skellefteå

Lövångergårdens matupplevelser är så många olika saker, så det blir svårt att förmedla allt på samma sida. Här gör vi ett försök: 

1. Frukostbuffé. För en bra start kräver en bra frukost. Varje morgon, året runt. 

2. Lunchbuffé. En väldigt populär lunchrestaurang, där vi alltid serverar tre olika rätter, där minst en är vegetarisk. Vi anstränger oss oftast lite extra med salladsbordet och på det kan man ofta hitta olika mixade sallader av diverse smaker. Kaffet, som är 100% klimatkompenserat, bjuder vi självklart på, samt en liten kaka till. (om man orkar dvs.) Lunchbuffén, som vi döpt till Baksidan, serveras varje vardag, året-runt och veckomenyn går att hitta på vår hemsida, och den stämmer oftast :) 

3. Vår våffelstuga hänger ihop med vår reception och den finner man i den röda byggnaden, i direkt anslutning till vår nya träaltan "Solsidan". Via våffelstugan serveras både våfflor med spännande smaker samt vår sommarmeny, en somrig meny, med inte allt för avancerade rätter, men ack så goda! 

Våffelstugan och receptionen har väldigt olika öppettider, och det är nog smartast att kolla vår hemsida för korrekta öppettider.. Just nu, under högsäsong, har våffelstugan och receptionen öppet 8-22, alla dagar. 

4. Vi har även mat för event, provningar, caterings, bröllop, smörgåstårtor, grillkvällar, burgare, hämtpåsar, "Gårdagens" i form av frysta matlådor etc. 

Ja, listan kan göras lång. Vi tycker helt enkelt om mat. i alla dess former, på alla dess sätt. Så länge den är god och hållbar, såklart!

Vi erbjuder en hållbar matupplevelse
Vi använder lokala råvaror och produkter från Fermenteriet, Bryggverket, Kallholmen, FruktUlriceberg, Vallbacka gård, Edgården, Svedjans Ost, Kräkångers ekogård, Kent Sjöstedt fisk, Norrlands Fruktvin och Västerbottens Ost. Vi använder hållbarhetsmärkta råvaror/produkter. Vi använder endast kött från Sverige och alla våra fisk- och skaldjur är certifierade med MSC, ASC och/eller KRAV-märkning. Vi byter ut våra engångsartiklar mot mer hållbara alternativ och vi jobbar för att minska matsvinnet. Du hittar vår meny på fler språk än svenska. Vi erbjuder både veganska och vegetariska alternativ.

Hållbarhet handlar om att inte göra större påverkan på klimatet än behövligt. Att i allt vi gör alltid ha klimatpåverkan och hållbarhet i bakhuvudet. Enkla exempel: inte låta vatten spola längre tid än behövligt, att ta hand om alla råvaror och inte slänga någon mat, sortera allt och fuska inte, städa med mer vatten och mindre kemikalier. För att vara några exempel. Hållbarhet handlar också mycket för oss om ett socialt hållbart samhälle. Där alla kan vara med och bidra på sitt sätt på vår arbetsplats. Alla ska få en chans och alla kan bidra med något. Hållbarhet handlar också om att lämna ett bättre jordklot till våra barnbarn än vi föddes in i. Vi är så pass intelligenta idag att vi måste kunna utveckla jorden framåt istället för att förstöra den.

Lövångergården är ett företag som startats i maj 2019. 
Lövångergården jobbar hårt med hållbarhetsarbete och vill vara en självklar del i Lövångerbornas vardag och kunna hjälpa till med allt gästerna efterfrågar.

Kontaktinformation

Kungsvägen 31
Lövånger
Telefon: 0913-10203

E-post: bokning@lovangergarden.se
Hemsida: www.lovangergarden.se

Öppettider

  1. Idag10:00-22:00
  2. Fredag10:00-22:00
  3. Lördag10:00-22:00
  4. Söndag10:00-22:00
  5. Måndag10:00-22:00
  6. Tisdag10:00-22:00
  7. Onsdag10:00-22:00

Högsäsongsöppettider:
6 juni -21 aug
Alla dagar 08.00-22.00

Frukostbuffé: 08.00-10.00
Lunchbuffé: 11.00-15.00
Våffelstugan/reception: 10.00-22.00
Sommarmenyn vardagar: 15.00-21.00
Sommarmenyn helger: 12.00-21.00
Torsdagsmiddagar: Burgarkvällar!

Res med kollektivtrafiken

Lövånger. 600 meter från Lövånger Kyrkstad

Fakta

Vi erbjuder en hållbar matupplevelse
Vi använder lokala råvaror och produkter från Fermenteriet, Bryggverket, Kallholmen, FruktUlriceberg, Vallbacka gård, Edgården, Svedjans Ost, Kräkångers ekogård, Kent Sjöstedt fisk, Norrlands Fruktvin och Västerbottens Ost. Vi använder hållbarhetsmärkta råvaror/produkter. Vi använder endast kött från Sverige och alla våra fisk- och skaldjur är certifierade med MSC, ASC och/eller KRAV-märkning. Vi byter ut våra engångsartiklar mot mer hållbara alternativ och vi jobbar för att minska matsvinnet. Du hittar vår meny på fler språk än svenska. Vi erbjuder både veganska och vegetariska alternativ.

Hållbarhet handlar om att inte göra större påverkan på klimatet än behövligt. Att i allt vi gör alltid ha klimatpåverkan och hållbarhet i bakhuvudet. Enkla exempel: inte låta vatten spola längre tid än behövligt, att ta hand om alla råvaror och inte slänga någon mat, sortera allt och fuska inte, städa med mer vatten och mindre kemikalier. För att vara några exempel. Hållbarhet handlar också mycket för oss om ett socialt hållbart samhälle. Där alla kan vara med och bidra på sitt sätt på vår arbetsplats. Alla ska få en chans och alla kan bidra med något. Hållbarhet handlar också om att lämna ett bättre jordklot till våra barnbarn än vi föddes in i. Vi är så pass intelligenta idag att vi måste kunna utveckla jorden framåt istället för att förstöra den.

Lövångergården är ett företag som startats i maj 2019. 
Lövångergården jobbar hårt med hållbarhetsarbete och vill vara en självklar del i Lövångerbornas vardag och kunna hjälpa till med allt gästerna efterfrågar.

Vägbeskrivning

Från E4:an, ta av i Lövånger, skyltar mot Lövånger Kyrkstad.
Kör 600 meter igenom Lövånger.
Man hittar Lövånger kyrkstad på vänster sida. Efter stugbyn ta vänster.

Faciliteter

  • Uteservering
  • Take away
  • Lunch
  • Hiss
  • Cykeluthyrning
  • Husdjur välkomna
  • Konferensmöjligheter
  • Restaurang med fullständiga rättigheter
  • Quick stop
  • Skötrum för spädbarn
  • WC/Toalett
  • Frukostservering
  • Vandringsled
  • Året runt öppet
  • Barnmeny
  • Kaffe/Te
  • Parkering
  • Bussparkering
  • Gratis WiFi
  • Tillgänglig toalett
  • Rullstolsanpassat
  • Historisk plats
  • Naturreservat

Hitta hit