Vi erbjuder en hållbar matupplevelse
Vi använder lokala råvaror och produkter från Fermenteriet, Bryggverket, Kallholmen, Ulriceberg, Vallbacka gård, Edgården, Svedjans Ost, Kräkångers ekogård, New Nordic Beverage och Västerbottens Ost. Vi använder hållbarhetsmärkta råvaror/produkter. Vi använder endast kött från Sverige och alla våra fisk- och skaldjur är certifierade med MSC, ASC och/eller KRAV-märkning. Vi byter ut våra engångsartiklar mot mer hållbara alternativ och vi jobbar för att minska matsvinnet. Du hittar vår meny på fler språk än svenska. Vi erbjuder både veganska och vegetariska alternativ.
Hållbarhet handlar om att inte göra större påverkan på klimatet än behövligt. Att i allt vi gör alltid ha klimatpåverkan och hållbarhet i bakhuvudet. Enkla exempel: inte låta vatten spola längre tid än behövligt, att ta hand om alla råvaror och inte slänga någon mat, sortera allt och fuska inte, städa med mer vatten och mindre kemikalier. För att vara några exempel. Hållbarhet handlar också mycket för oss om ett socialt hållbart samhälle. Där alla kan vara med och bidra på sitt sätt på vår arbetsplats. Alla ska få en chans och alla kan bidra med något. Hållbarhet handlar också om att lämna ett bättre jordklot till våra barnbarn än vi föddes in i. Vi är så pass intelligenta idag att vi måste kunna utveckla jorden framåt istället för att förstöra den.
Lövångergården är ett företag som startats i maj 2019.
Lövångergården jobbar hårt med hållbarhetsarbete och vill vara en självklar del i Lövångerbornas vardag och kunna hjälpa till med allt gästerna efterfrågar.