3 topp-dopp kring Burträsk och Kalvträsk med omnejd

Burträsk, Skellefteå

Det finns gott om badplatser i och runtom Burträsk- och Kalvträskområdet. Troligen fler än du anar. Några med fin sandstrand, andra med solvarma bryggor eller klippor. Alla med friskt badvatten. Håll utkik efter badskylten och blått glitter.

 
LÅNGNÄSBADET, BURTRÄSK
Mitt i Burträsket, längst med Långnäsudden, ligger Västerbottens längsta sandstrand. Den storslagna sandstranden, som sträcker sig mer än 500 meter, är barnvänlig och passar bra för alla slags strandaktiviteter, bland annat beachvolley eller vattenlekar. Ett plus är också att badet är relativt långgrunt. Varmt välkomna till Burträskets pärla!


PP BEACH, KALVTRÄSK
Badstranden i Kalvträsk eller ”PP Beach” som den kallas i folkmun är en familjevänlig badplats med brygga, bastu, gungor, grillplats och omklädningsrum. Följ den fina strandpromenaden från Vildmarkscampen eller gå vidare till Kalvträsk centrum. Det finns även möjlighet att hyra badflotta, fiskebåt och kanot för den som önskar.

 
STORSAND, BYGDSILJUM
Besök Bygdsiljums populära långgrunda sandstrand och högkvalitativa badvatten. Känn stranden leta sig in mellan tårna när du vandrar långt ut i det friska havsvattnet. En varm dag ligger du i riktigt länge och du känner dig både piggare och mer avslappnad när du åker därifrån.

Kontaktinformation

Skelleftevägen 1
93732 Burträsk
Kontaktperson: Ove Johansson

E-post: info@visitskelleftea.se

Faciliteter

  • Bastu
  • Badstrand
  • Badplats