Bo på flotte (Bokas via Bureå Camping)

Bureå, Skellefteå

Vem har inte drömt om att bo på en flotte.
Att bo på flotte innebär att många bekvämligheter som man har hemma inte finns tillgängliga. Här finns t.ex. ingen el eller dricksvatten. Inga moderna toaletter eller tvättmöjligheter.  

Flottarna

Flotten är egentligen tre flottar som är ihopbyggda till en stor flotte på ca 90 m ². Flottarna ligger vackert beläget ute i havet vid Björkön ca 2 km från campingen. På två av flottarna finns stugor (ca 15 m ²) i vilka man kan bo 4 personer i varje stuga (dock måste två personer då ligga på madrasser på golvet och innebära viss omstuvning av bordet). Mellan stugorna är en flotte med vedeldad bastu som rymmer 4-6 personer och ett utedass. På flotten finns även en bänk/bord utanför bastun där 6-8 personer kan sitta.

Stugorna
Stugorna har två sängar med dubbla madrasser så att två madrasser kan flyttas ner och lägga  på golvet om man är 4 personer. Kuddar och täcken finns i lådorna under sängen men man tar med egna sängkläder. Det finns inget el eller dricksvatten på flottarna. Eftersom det är svårt med diskning så finns inga köksredskap eller bestick i stugorna utan man får ta med det man behöver. Man måste också ta med eget dricksvatten. (Man kan fritt låna både köksredskap och vattendunk på campingen men skall då vara diskade när de lämnas tillbaka.

Bastu
Bastun är en mindre bastu som gör den snabb att värme upp. Bastun är vedeldad  och man är själv ansvarig för att ta med ved. (går även att köpa på campingen) Man får under inga omständigheter använda några brännbara vätskor för att tända elden i bastun. Dykning är absolut förbjudet från flottarna då dessa ligger på relativt grunt vatten och att det eventuellt kan ligga sjunktimmer på botten.

Pris
När man hyr flotten har man tillgång till hela flotten, bastun och toaletten sedan kan man hyra 1 eller 2 stugor beroende på antal och behov. Så även om man hyr en stuga så är man själv på flotten och har tillgång till bastun
Hyra 1 stuga (max 4 personer för övernattning) 1 600 kr
Hyra 2 stugor (max 8 personer för övernattning) 2 000 kr

Bokning av flottar öppnar 1 juli

Incheckning 14.00 ( Nyckel kan hämtas på campingen tidigare tillsammans mad eventuell annan lånad utrustning enligt överenskommelse)
Utcheckning 12.00 (Nyckel kan lämnas på campingen senare tillsammans med eventuell annan lånad utrustning enligt överenskommelse)

Transport till flottarna tillkommer
Eftersom flottarna inte har någon landförbindelse krävs båttransport för att ta sig till flottarna. Från hamnen är det ca 500 m i skyddat vatten till flottarna. Från Danielsten är det ca 100m till flottarna. Transport kan lösas på flera sätt men måste bokas i förväg om man inte löser transporten på egen hand.

  • Ordna egen transport
  • Boka transport med motorbåt (Utgår från hamnen till flottarna) pris 600 kr/tur
  • Hyra Kajak, Icross, SUPbrädor (Kan hyras på campingen, vid bokning av flotte får man 50% rabatt hyrpriserna) Priser hyra kajak/SUP/Icross

Hitta hit