Hamnskär

Skellefteå

SLÄTA KLIPPOR OCH HAVSUTSIKT Hamnskär är ett populärt utflyktsmål, tack vare sitt fantastiska läge med fri utsikt över Bottenviken.

Hamnskär ligger längst ut i Byskefjärden, granne med den stora Rommelsön. Ön består i huvudsak av härliga klipphällar och klapperfält.
Står du på klipporna och blickar österut möter Bottenhavet himlen långt borta i horisonten. En riktigt norrländsk sommaridyll!

Hamnskär, som heter Lotsskäret på kartan, var tidigare en lotsstation. Här kan du lägga till vid en flytbrygga. Har du inte tillgång till båt kan du ta turbåt eller båttaxi från Furuögrunds småbåtshamn.

 Det finns inget rinnande vatten på ön så dricksvatten tar du med dig från fastlandet. Vid någon av de tre grillplatserna lagar du din mat, eller på eget stormkök. 

I det gamla lotshuset kan du hyra ett rum med två bäddar och i den röda stugan (annexet) finns fem bäddar fördelat på två rum. Det finns ingen el och det går inte att elda i stugorna så vid kylslaget väder kan det vara bra att ha en sovsäck med sig (täcken och kuddar finns).

Det finns en vedeldad bastu, öppen för alla med en fantastisk utsikt mot havet.
Tyvärr är det eldningsförbud i bastun för tillfället, åtgärder pågår!

Att tänka på:
Gästen tar själv med sängkläder, toalettpapper, husgeråd, ved och vatten.

Sopor och fina minnen från din vistelse tar du med dig hem!

Fakta

För att boka sjötaxi eller hyra en stuga, kontakta Nordisk Sjötaxi.

Faciliteter

  • Bastu
  • Gästhamn
  • Torrtoa

Hitta hit