För första gången någonsin arrangeras Nordens största forum för mänskliga rättigheter i Skellefteå! På Mänskliga Rättighetsdagarna fördjupar du dig i de mest brännande samhällspolitiska ämnena under två fullspäckade dagar av program, mingel och utställningar.
Över 150 panelsamtal, föreläsningar och workshops på temat “Rättigheter i omställningens tid” kommer att dyka ner på djupet i hur omställningar så som pandemier, globalisering, klimatkatastrofer, demokratikriser, konflikter och digitalisering påverkar våra liv och samhällen. Lokalt såväl som globalt. I södra foajén kommer runt 60 utställare att vara på plats – det självklara stället för dig som vill mingla, nätverka och träffa spännande verksamheter.
Sedan år 2000 har MR-dagarna arrangerats i olika städer runtom Sverige för att öka kunskapen kring demokrati och rättvisa genom att bjuda in de mest kunniga rösterna inom demokrati och mänskliga rättigheter. Oavsett om du har lång erfarenhet av arbete inom mänskliga rättigheter eller är nyfiken på att börja engagera dig, är MR-dagarna en plats där du kan hämta värdefulla insikter och inspiration inom årets tema “Rättigheter i omställningens tid”. Forumet besöks årligen av runt 3000 personer.
Boka biljett redan idag eller ta del av ett stort kostnadsfritt utbud.
För att ta del av MR-dagarnas konferensprogram behöver besökare boka biljett. Konferensprogrammet är huvudaktiviteten på forumet och består av samtliga 45 och 60 minuters seminarier som arrangeras (omkring 100 program).
Privatpersoner 2 dagar: 700 kr 1 dag: 500 kr
Studenter och ungdomar upp till 20 år, pensionärer, arbetssökande 2 dagar: 290 kr 1 dag: 190 kr
Fri entré 25 minuters miniseminarier (omkring 50 program), utställningar och samtliga aktiviteter som arrangeras på MR-dagarna är kostnadsfria för besökare att ta del av.
Registrera dig för fri entré via mrdagarna.se från och med hösten 2024 fram till evenemangsstart.
Fakta
MR-dagarnas huvudarrangörer:
Mänskliga Rättighetsdagarna är ett samverkansprojekt mellan Föreningen Ordfront (ekonomisk och juridisk huvudman), Afrikagrupperna, Amnesty, Fonden för mänskliga rättigheter, Ibn Rushd studieförbund, Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet, Sensus studieförbund och Svenska kyrkan