Matlagning med vilda ätliga växter, bär och svampar

Skellefteå

Tillsammans med kursledaren Marie Karlsson ger vi oss ut i omgivningarna kring Renbergsvattnet för att plocka säsongens vilda ätliga växter, bär och svampar. Under vandringen berättar Marie hur du känner igen arterna, när de är bäst att plocka och hur de kan användas i matlagning och vardag.

Efter insamlingen samlas vi på gården för att laga mat tillsammans på det vi själva har plockat, kombinerat med ekologiska eller närproducerade råvaror av hög kvalitet. Om vädret tillåter sker matlagningen utomhus – en naturnära upplevelse för både kropp och själ! Dagen avslutas med att vi äter tillsammans.

Dagens upplägg
Samling med en kopp örtte
Presentation av kursledare och deltagare
Promenad med plock av växter, bär och svamp
Kort paus
Återsamling, genomgång av fynden och planering av maten
Gemensam matlagning
Vi äter tillsammans
Avslutning

Att ta med:
Kläder efter väder, sax eller svampkniv, korg samt pappers- och plastpåse att lägga växter och svamp i.

Om kursledaren:
Marie Karlsson kommer från Kalix och har ända sedan barnsben haft ett brinnande intresse för vad naturen har att erbjuda. Hon är slöjdare, konstnär och naturvärdesinventerare, och håller kurser och föreläsningar inom slöjd, mat, vilda växter och hållbarhet. Läs mer på www.mariekarlssonbd.se eller följ @mariekarlssonbd på Facebook och Instagram.

Om platsen:
Melipona gård ligger naturskönt i Renbergsvattnet mellan Skellefteå och Burträsk. Här arrangeras kurser, workshops och retreats i en rofylld miljö – och du hittar även den charmiga gårdsbutiken Meliponas magasin. För mer information: www.melipona.se

Pris: 750 kr
Anmälan sker på studiefrämjandets hemsida: studieframjandet.se/vildaatligasvampar

Hitta hit