Isbanan för Race of Champions Snow & Ice 2022 i Piteå
Race of Champions Snow & Ice 5-6 feb 2022

Boende för Race of Champions 2022

I februari 2022 är det dags för Race of Champions första final på snö och is att ta plats på havsisen vid Piteå havsbad. Den prestigefulla tävlingen mellan mästarnas mästare i motorsport kommer ge förarna en utmaning när det är dags att ta sig an isbanan. ROC är beläget endast 45 minuter bort från Piteå, vilket ger dig ett större utbud av boendealternativ när du letar hotell eller vandrarhem inför ditt besök till norra Sverige.

 

När du väljer ett boende i Skellefteå för ditt besök till ROC Snow & Ice i Piteå får du ett bekvämt boende och en snabb resväg på under en timme till själva racet. Hyr en bil, välj buss eller kör din egen bil och passa på att ta en roadtrip genom Sverige på vägen hit.

Upptäck Norrland

Passa på att se mer under ditt besök till ROC i norra Sverige och upptäck Skellefteå. Här hittar du allt du kan tänka dig under ett besök till Norrland. Åk hundsläde, rid islandshästar genom skogen, ta chansen att se norrsken eller åk på älgsafari. Allt det och mycket mer hittar du här i Skellefteå.

Bilsportens hållbara utveckling

Tävlingen arbetar mot att vara en koldioxidneutral verksamhet med ett övergripande grepp för hållbarhet. Därför kommer Race of Champions Snow & Ice 2022 erbjuda tävlingsbilar med 100% fossilfritt motorsportbränsle samt underhållning av specialbyggda elbilar. Fokus för ROCs hållbarhetsarbete är koldioxidminskning, avfallshantering och återvinning samt samhällsengagemang och jämställdhet. Det kan bli en utmaning för förarna att köra elbilar, men med den helt nya elektriska FIA RX2 Championship Car kan stjärnorna inom motosport testa alla gränser.

ROC i norra Sverige

Vi tycker att det är väldigt spännande att Race of Champions äger rum i Piteå 2022. Det är det perfekta tillfället att visa världen hur fantastiskt Norrland kan vara. ROC kommer att äga rum på isbanor och alla mästare från Formel 1, Le Mans, Nascar, IndyCar, Rally och Rallycross WC tar sin tur på isen. FIA RX2 Championship Car, med 100% fossilfritt motorsportbränsle, är redo för den utmaning som tar plats här i Norrland.


Boendet i Piteå kommer att gå åt fort, men vi har andra boenden tillgängliga för dig. Med ett tidsavstånd på mindre än en timme mellan Skellefteå och Piteå erbjuder våra hotell en bekväm vistelse för ditt besök i ROC Snow & Ice.


De allra första förarna som meddelat att de kommer att delta i Race of Champions 2022 är Petter Solberg, Oliver Solberg, Tom Kristensen och Johan Kristoffersson. Det här är din chans att se dem tävla på isen i norra Sverige. Och när du är här, varför inte förlänga din vistelse och uppleva de nordiska vintrarna själv? Vilken vinterupplevelse finns på din lista? Kanske vill du åka hundspann, se en älg, ta chansen att se norrskenet eller åka isländska hästar genom ett vinterunderland? Vi har aktiviteterna för dig.