Isbanan för Race of Champions Snow & Ice 2023 i Piteå
Race of Champions Snow & Ice 28-29 januari 2023

Boende för Race of Champions 2023

I januari 2023 är det dags för Race of Champions andra final på snö och is att ta plats på havsisen vid Piteå havsbad. Den prestigefulla tävlingen mellan mästarnas mästare i motorsport kommer ge förarna en utmaning när det är dags att ta sig an isbanan. ROC är beläget endast 45 minuter bort från Skellefteå, vilket ger dig ett större utbud av boendealternativ när du letar hotell eller vandrarhem inför ditt besök till norra Sverige.

 

När du väljer ett boende i Skellefteå för ditt besök till ROC Snow & Ice i Piteå får du ett bekvämt boende och en snabb resväg på under en timme till själva racet. Hyr en bil, välj buss eller kör din egen bil och passa på att ta en roadtrip genom Sverige på vägen hit.

Upptäck Norrland

Passa på att se mer under ditt besök till ROC i norra Sverige och upptäck Skellefteå. Här hittar du allt du kan tänka dig under ett besök till Norrland. Åk hundsläde, rid islandshästar genom skogen, ta chansen att se norrsken eller åk på älgsafari. Allt det och mycket mer hittar du här i Skellefteå.

Bilsportens hållbara utveckling

Tävlingen arbetar mot att vara en koldioxidneutral verksamhet med ett övergripande grepp för hållbarhet. Därför kommer Race of Champions Snow & Ice 2023 erbjuda tävlingsbilar med 100% fossilfritt motorsportbränsle samt underhållning av specialbyggda elbilar. Fokus för ROCs hållbarhetsarbete är koldioxidminskning, avfallshantering och återvinning samt samhällsengagemang och jämställdhet. Det kan bli en utmaning för förarna att köra elbilar, men med den helt nya elektriska FIA RX2 Championship Car kan stjärnorna inom motosport testa alla gränser.

ROC i norra Sverige

Vi tycker att det är väldigt spännande att Race of Champions äger rum i Piteå 2023. Det är det perfekta tillfället att visa världen hur fantastiskt Norrland kan vara. ROC kommer att äga rum på isbanor och alla mästare från Formel 1, Le Mans, Nascar, IndyCar, Rally och Rallycross WC tar sin tur på isen. FIA RX2 Championship Car, med 100% fossilfritt motorsportbränsle, är redo för den utmaning som tar plats här i Norrland.


Boendet i Piteå kommer att gå åt fort, men vi har andra boenden tillgängliga för dig. Med ett tidsavstånd på mindre än en timme mellan Skellefteå och Piteå erbjuder våra hotell en bekväm vistelse för ditt besök i ROC Snow & Ice.


De allra första förarna som meddelat att de kommer att delta i Race of Champions 2023 är Sebastian Vettel, Mika Hakkinen, Johan kristoffersson och Jamie Chadwick. Det här är din chans att se dem tävla på isen i norra Sverige. Och när du är här, varför inte förlänga din vistelse och uppleva de nordiska vintrarna själv? Vilken vinterupplevelse finns på din lista? Kanske vill du åka hundspann, se en älg, ta chansen att se norrskenet eller åka isländska hästar genom ett vinterunderland? Vi har aktiviteterna för dig.