8X unika butiker i centrum

Maria Rautio
Maria Rautio
Vi är nyfikna och vill känna mer. Inte bara på produkten, utan också för den. Vi väljer allt mer med hjärtat när det kommer till shopping och uppskattar när det finns en härlig story bakom jeansen, ryggsäcken eller tekopparna - varmt välkommen till Skellefteå.


Sport City

Friluftsbutiken som satsar på kvalité, med ett personligt urval från ledande varumärken. Sport City är butiken med hög kunskapsnivå och god service med ett öga för individens alla friluftsbehov. Sport City hittar du längs gågatan, Nygatan 49.

http://www.sportcity.se/


Local Store

En klädbutik med lokal touch — både online och i butik. Lokala motiv på t-shirts och hoodies samsas med utvalda jeans, kostymer och accessoarer. Sköna soffor att hänga i medan butikspersonalen berättar om sitt sortiment, ger modetips eller berättar om senaste Localstore festen som arrangeras specifikt för deras kunder. Local Store hittar du inne på gallerian Citykompaniet. Local Store blev 2019 utsedd till Årets Modebutik i Sverige.

https://www.localstore.se/


Spets & Ting

En inredningsbutik som ligger fint placerat i stans äldre kvarter. Här finns allt för vacker inredning. Alltid det senaste inom gardiner, inredningsdetaljer och presentartiklar från kända leverantörer.

http://www.spetsoting.se


Ingmar inredning
Har hittar du inredning som präglas av sprudlande kreativitet och osedvanlig känsla för detaljer. Nytt, gammalt och egentillverkat i alla dess färger och former. Utöver inredning finns även en färgstark avdelning med kläder - där framför allt retroinspirerade klänningar blivit mångas favorit. Ingmar Inredning hittar du på Nygatan 55, österut längs gågatan.

http://www.ingmarinredning.se


Anteak

Precis som namnet antyder är det antikt och teak i en fin symbios. Anteak sticker ut bland second hand butiker. Här har urvalet gjorts med varsam hand och du hittar ett fint sortiment oavsett om du gillar antikt eller retro. Yvonne guidar dig mellan epoker och hjälper dig matcha nytt med gammalt. Anteak hittar du på Erikslid, Annastigen 6 (på sidan om Coop)

http://anteakdesign.se/


Cykel & Fiskecenter

Något av en upplevelsebutik där du lika gärna får tips på fina vandringsleder som vilka kängor du ska välja. Cyklar kan de på sina fem fingrar och har du ett intresse för fiske så finns möjlighet till både prova-på-dagar och kurser. Personalen har ett genuint naturintresse och vill du inte köpa en cykel eller fiskeutrustning så finns det att hyra. Väldigt uppskattat. Cykel & Fiskecenter hittar du på Södra Järnvägsgatan 47.

http://www.cykelochfiskecenter.seMonostore

En mysig inredningsbutik med fokus på hållbar nordisk design med hög kvalitet. Här hittar du även lokalproducerade konstverk och prints. Här får du personlig rådgivning och en stor klick inspiration för att skapa ett hem som passar just dig! Monostore ligger precis intill Åhlens, en trappa ner.

http://www.monostore.se


Ljusfabriken Lowima

I norra Norrlands största ljusfabrik produceras handgjorda och miljövänliga stearinljus gjorda med 100% stearin eller 100% soja/rapsvax. De har ett stort fokus på att skapa hälsosamma ljus utan att onödiga kemikalier förbränns. Deras lokaler ligger i en gammal betongfabrik insprängd i berget på Mullberget/Alhem vilket innebär mörker och skugga. I den miljön är Lowima verkligen ljuset i mörkret.

https://ljusfabriken.se/