Så reser du till och inom Skellefteå

Det är enkelt att ta sig till Skellefteå, och oavsett ifall du kommer för årets stora kongress, ett efterlängtat möte, ett sportevenemang eller en konsert, som entusiastisk turist eller hemvändare så är du hjärtligt välkommen! Res enkelt hit antingen via norrlandskusten genom goda buss- och tågförbindelser med Stockholm, eller med flyg till vår gröna flygplats.

 

Flyg till och från Skellefteå

Flygresan från Stockholm med SAS, BRA eller RyanAir tar ca en timme, lika lång tid som den genomsnittliga stockholmaren lägger på sin dagliga pendling till jobbet. Skellefteå kommun har, som en av de första kommunerna i landet, fattat beslutet att klimatreducera inrikes flygresor från Skellefteå Airport genom användningen av fossilfritt flygbränsle. Skellefteå Airport driver, tillsammans med bland andra Skellefteå Kraft, Northvolt, InnoEnergy och Skellefteå Science City, utvecklingen av framtidens fossilfria transporter. Det finns numera också laddinfrastruktur för elflyg.

 

Flygbussar till Skellefteå går i anslutning till alla flyg och tar ca 20 minuter. De gör stopp vid alla större cityhotell. Givetvis finns även taxi och den bokas enklast här.

 

Det finns också möjlighet att hyra bil direkt på flygplatsen. Här kan du hitta mer information.

 

Ta tåget direkt från Centralen

Med tåg från Stockholm åker du antingen till Umeå och sedan med buss vidare till Skellefteå, eller till någon av tågstationer i Bastuträsk eller Jörn, bägge två ca 50 minuter från Skellefteå. Det går tågbuss i anslutning till alla tågankomster till Bastuträsk tågstation, tågbussen går till Skellefteå busstation, ca 200 meter från Sara kulturhus. 

 

Nattbuss från Stockholm till Skellefteå

Mellan Stockholm Cityterminal och Skellefteå Busstation går en reguljär busslinje som går att boka via tapanis.se. Linjen startar i Juli 2024. Smidigt för den som vill slippa någon transfer och resa från stadskärna till stadskärna. 

 

Res lokalt med buss

Lokaltrafikens tidtabeller inklusive flygbussen
Skellefteå buss bedriver lokaltrafiken i Skellefteå, liksom flygbussen och hockeybussen och skoltransporter.

Länstrafikens tidtabeller
Länstrafiken ansvarar för busstrafiken i länet. Under Tabussen.nu hittar du information om busslinjer, tider och priser.