Rismyrliden

Skellefteå

Cirka fyra mil från Skellefteå ligger Rismyrliden, länets enda bevarade nybygge med ett komplett byggnadsbestånd. Gården, om cirka 500 ha, anlades som nybygge år 1825 och är ett av Västerbottens mest uppskattade utflyktsmål. För att besöka Rismyrliden är som att glänta på dörren till det förflutna.

Sommar i Rismyrliden
Sommartid bebos gården av medlemmar från stödföreningen Rismyrlidens Vänner. De tar emot besökare som enskilt eller i grupp söker sig till gården för att delta i någon av de många aktiviteter som bedrivs här, eller helt enkelt njuta av den rofyllda omgivningen. Bli guidade eller ströva på egen hand i genuina byggnader och orörd miljö.

Gårdens djur
Rismyrliden har husdjur på gården och mjölkhantering som på självhushållets tid. På gården finns kor, höns,  grisar och kattungar. De gamla grå husen, en koskällas låt och den örtrika markens doft präglar miljön. Trafikbuller och jäkt finns inte här.

Bagarstuga och hantverk
Bak i bagarstugan, slöjdkammare, hantverk efter gamla förlagor från gården och bygden.

Servering
Servering av filbryta och kaffe med bröd alla dagar kl 10-16.
Våfflor finns på lördagar och söndagar 12-15.

Kontaktinformation

Visit Skellefteå

931 31 Skellefteå
Telefon: 070-2475057

E-post: info@rismyrliden.se
Hemsida: www.rismyrliden.se

Öppettider

Öppet 29 juni – 9 aug.
Alla dagar 10 – 16

Fakta

Wheelchair. Toilet and ramps for several of the houses

Vägbeskrivning

The farm is located 4 km west of Skellefteå. In the southern roundabout at Skellefteå Campus, Skråmträskvägen towards Bastuträsk and follow the signs to Rismyrliden.

Faciliteter

Café
Lekrum för barn
WC/Toalett
Barnmeny
Parkering

Hitta hit