Pulkabackar i Skellefteå

Skellefteå

Pulkåkning är inte bara roligt, det är ett utmärkt sätt att komma ut i naturen och få motion. Något som kan ses av värde både för föräldrar och barn. Pulkåkning ägnar sig många åt i närmaste snöhög, men det finns också många platser som är extra lämpliga för denna aktivitet.

Pulkabackar i Skellefteå

Barnbacken på Vitberget. I backen kan du åka slalom eller pulka. Flera vindskydd och grillplatser finns i området. Rullbandet i barnbacken är öppen alla dagar, se specifika öppettider här.


Sjungande Dalen finns det strax ovanför korsningen mellan Dirigent- och Orkestervägen några kullar där många brukar åka pulka. Se bara till att inte styra ut på vägen.

I Solbackens friluftspark finns en härlig pulkabacke med vindskydd och grillplats. Parkering hittar du vid Alhems kyrkogårds stora parkering eller vid vändplatsen som ligger mellan pulkabacken och Alhems kyrkogårds stora parkering.

Erikslid finns en fantastisk backe som både är långsträckt och avskild från vägar. Dessutom finns här både vindskydd och grillplats, och backen är lätt att nå med bil.

Prästbordet är en liten populär kälkbacke den kulle som ligger strax norr om handelsområdet (ICA Kvantum och Blomsterlandet).
På Prästbordet finns också backen ned mot älven vid Landsförsamlingsgården som nyttjas av många.

Morö Backe finns flera mindre kullar och backar insprängda bland bebyggelsen, men här finns också en större backe med belysning som lämpar sig för både pulkåkning och enklare skidåkning. Den backen ligger strax norr om ridhuset.

Anderstorp, i närheten av idrottsplatsen, finns flera kullar som är synnerligen lämpliga som pulkbackar.

Pulkabackar utanför Skellefteå

I Boliden finns Guldbacken som ligger i närheten av Sidtjärnsområdet. Här finns grillplats, vindskydd och ett utedass.

I Örviken finns Vithatta som ligger utefter Färjvägen. Här finns ett vindskydd och grillplats.

I Skelleftehamn finns Kamelryggen som ligger i närheten av vattentornet i Skelleftehamn vid elljusspåret mitt emellan Ursviken och Skelleftehamn. Här finns ett vindskydd med grillplats.