Vitberget mitt i Skellefteå

Skellefteå

Motionera sommar som vinter
Vitbergsterrängen har många välskötta motionsspår oavsett säsong. Bland annat cirka 20 km sammanhängande elljusspår. Under sommaren är spåren, som är breda och ofta barkbelagda, populära för löpning och promenader. På vintern erbjuds ett av Sveriges mest kompletta och längst skidsystem med så väl korta som långa turer.

Familjevänliga hinderbanor 
Vid starten av trekilometersspåret finns två hinderbanor som passar hela familjen. Den större hinderbanan är cirka 300 m lång med tio olika hinder av olika svårighetsgrader. Banan är lämpligast för vuxna och ungdomar från 12 år och uppåt. Utmed den finns även en barnhinderbana lämplig för de som är under 12 år.

Utegym
Det finns även ett utegym uppe på vitberget nära parkeringen till Boda Borg för den som vill träna ute i naturen. I närheten finns även en fiskebrygga, toalett och vindskydd med eldstad.


Naturstigar och friluftsliv
I Vitbergsterrängen erbjuds stora möjligheter till friluftsliv med många fina vandringsleder, stigar, vindskydd och grillplatser. Vill du veta mer så finns alla vandringsleder presenterade under vår sida om vandring.

Cykla på Vitberget

Vitbergets kuperade och varierande miljö är som gjord för cykling. Här finns något för alla. Utöver fina naturstigar och preparerade MTB-leder finns även Skandinaviens största cykelanläggning; Skellefteå Bike Arena.

Hitta hit