Bege dig ut på vandring

Skellefteå Kommun, Skellefteå

Lagom fysisk ansträngning gör gott. Det är allmänt känt. Dessutom sägs det ju att naturen helar. Både kropp och själ. Och kanske allra helst på sensommaren. Då börjar naturen skifta färg. Från skirt grönt till eldigt rött och orange. Då blir också luften så där särskilt frisk och fräsch och fyller både lungor och huvud med kraft och energi. 

Att vandra är rätt okomplicerat. Steg ett. Välj en vandringsled. Steg två. Ge dig av. Steg tre. Njut! Går du dagsvandring behövs på sin höjd sköna kängor, en liten, lätt ryggsäck och fika. Gärna en termos med kaffe alternativt varm choklad. Och förstås en limpmacka eller två, helst toppade med generösa skivor Västerbottensost. Vill du bli på drift längre än så? Då utökar du packningen med tält, liggunderlag och allt det där andra som behövs för att en flerdagars-vandring i ett böljande skogslandskap ska bli så där maximalt välgörande för kropp och själ.

Sommarens vandringskort
Det dags för en ny vandringssäsong med vandringskortet. Skellefteå Kommun kommer att hålla på mellan den 1 juni och den 30 september. Men det går att vandra övrig tid också. 2020 finns 16 leder att välja bland. Du behöver bara hitta tre kontroller på tre av lederna, för att vara med i utlottningen av fina friluftspriser.
Beroende på vilken led du vandrar finns antingen en eller två koder utplacerade någonstans utmed lederna. När du har hittat koderna, skriv ner den på vandringskortet och fortsätt sedan din vandring. Du måste ha vandrat minst tre leder för att vara med om utlottningen av priser. Beroende på vilken led du vandrar finns antingen en eller två koder utplacerade någonstans utmed lederna.  

Kom och hämta ditt vandringskort på Skellefteå turistcenter. Det är gratis i år. Välkommen in!

Mer information.

Öppna vandringsleden digital karta i mobilen HÄR

Mer information om lederna

Mer från Bege dig ut på vandring

Utbud

Fakta

Har du sett något som bör åtgärdas efter leden?
Kontakta ansvarig förening eller gå in på: www.skelleftea.se/kontakt