Bege dig ut på vandring

Skellefteå Kommun, Skellefteå

Lagom fysisk ansträngning gör gott. Det är allmänt känt. Dessutom sägs det ju att naturen helar. Både kropp och själ. Och kanske allra helst på sensommaren. Då börjar naturen skifta färg. Från skirt grönt till eldigt rött och orange. Då blir också luften så där särskilt frisk och fräsch och fyller både lungor och huvud med kraft och energi. 

Att vandra är rätt okomplicerat. Steg ett. Välj en vandringsled. Steg två. Ge dig av. Steg tre. Njut! Går du dagsvandring behövs på sin höjd sköna kängor, en liten, lätt ryggsäck och fika. Gärna en termos med kaffe alternativt varm choklad. Och förstås en limpmacka eller två, helst toppade med generösa skivor Västerbottensost. Vill du bli på drift längre än så? Då utökar du packningen med tält, liggunderlag och allt det där andra som behövs för att en flerdagars-vandring i ett böljande skogslandskap ska bli så där maximalt välgörande för kropp och själ.

Vandringsguide

Vi har samlat vandringsleder, lämpliga matställen i samband med lederna och mycket mer i vår vandringsguide! Kika gärna i den för att få din bästa vandringsupplevelse i Skellefteå.

Fakta

Har du sett något som bör åtgärdas efter leden?
Kontakta ansvarig förening eller gå in på: www.skelleftea.se/kontakt