Fotografera kungsörn med Conny Lundström

Kalvträsk, Skellefteå

Kungsörnssäsongen sträcker sig från oktober till slutet på mars och fotomarkerna är belägna i Västerbottens inland, nära Vitbergens naturreservat, med myrmark, gammal skog och berg i bakgrunden. I området finns chans att se bl.a kungsörn, havsörn, korp, ibland duvhök, hackspettar, nötskrika, småfåglar som t.ex domherre och titor, rödräv mm.

Här finns två bekväma fotogömslen med plats för fyra fotografer vardera. Varje fotograf har tillgång till minst två fotogluggar i två olika riktningar, för närbilder och bilder av fåglarna i landskapet. Det ena är utrustat med så låga fotogluggar att man kan fotografera i annan vinkel liggande på golvet. I bägge gömslena finns kamin och wc.
Fotogömslena är inte utrustade med spegelglas men örnarna tolererar objektiv som sticker ut samt försiktiga rörelser med dem, enlig principen “rörelser långsamma som minutvisaren på en klocka”.

Vi arbetar ju endast med vilda djur och fåglar och chanserna till att se och fotografera dem är goda, men vi lämnar av förståeliga skäl inga garatier. Detta är en glesbefolkad del av landet och de vilda djuren är inte så vana vid människor; det fordras försiktighet och tystnad för att nå resultat. Enligt statistik bör du ha bilder av kungsörn efter tre dagar i gömsle. Bästa chanserna för snö är från mitten av december till slutet av mars.

Vänligen kontakta oss för priser och mer information.

Boka

Faciliteter

  • Skogsmark
  • Kokmöjligheter
  • Torrtoa

Hitta hit