HittaUt

Skellefteå

Från 17 maj till 13 oktober 2024 kan alla Skelleftebor och besökare ta chansen att HITTAUT i hela vår vidsträckta kommun och upptäcka en del av alla de smultronställen vi har nära inpå oss. Och vi menar verkligen alla - HITTAUT finns på 15 orter i kommunen med totalt 425 checkpoints att leta reda på.

Åren 2021-23 har ca 4000 personer deltagit varje år. En mycket vanlig kommentar är: "Ett fantastiskt sätt att hitta ut, upptäcka nya platser i närområdet och få motion på köpet". Kostar ingenting, enkelt att komma igång, antingen i appen "hittaut" eller med en papperskarta som du hämtar i den lokala affären eller hos Skellefteå Turistcenter, Trädgårdsgatan 7 i centrala Skellefteå.

NYHET år 2024! Träbroarna runt>>
Tillgänglighetsanpassad stadsorientering längs Skellefteälven
Upptäck den vackra miljön kring Skellefteälven och flera hundra år av träbyggande. Träbroarna runt sträcker sig från den nästan 300 år gamla Lejonströmsbron i väster, genom Skellefteås gamla kyrkstad Bonnstan och kulturområdet Nordanå till den moderna Älvsbackabron i öster. 

Träbroarna runt är en del av HittaUt Skellefteå. Sträckan är 7 km och det finns 10 tillgänglighetsanpassade kontroller (checkpoint 1-10) som gör det möjligt att delta även med barnvagn, rullstol och permobil. 

Passa på att upptäcka Skellefteås vackra träbroar och älvsrum. Alla som registrerar 10 kontroller i Träbroarna runt är med i utlottningen av "Skellefteå-produkter" vid tre tillfällen under säsongen. 

Kartor för alla platser kommer att finnas att hämta på Skellefteå Turistcenter:
-Centrala Skellefteå
-Bergsbyn
-Ursviken
-Skelleftehamn
-Bureå
-Lövånger
-Burträsk
-Boliden (från 1 juni)
-Jörn (från 1 juni)
-Fällfors
-Drängsmark
-Byske
-Ersmark
-Kåge
-Bjuröklubb (från 6 juni)


Hittaut är en friskvårdsaktivitet som aktivererar både kropp och knopp. Alla kan delta, oavsett tidigare orienteringserfarenheter eller vilken nivå som man vill motionera på.


 

Prisinformation

Gratis. 

Hitta hit