BEA SZENFELD - HAUTE PAPIER

Utställningshall, Sara kulturhus, Skellefteå

I sommar har Skellefteå Konsthall glädjen att visa papperskonst av Bea Szenfeld i utställningshallen på Sara Kulturhus. I gränslandet mellan konst, konsthantverk och design skapar Bea banbrytande verk som lätt känns igen i kreativt uttryck och skickligt handarbete.

Bea Szenfelds signum är papper och att skapa konst genom att omvandla svårarbetade råmaterial till synes fjäderlätta vikta papper. Hennes fantasifulla kläder av vitt papper tillika visioner och skulpturer har burits genom åren av en rad artister som Björk, Lady Gaga och fd kulturministern Alice Bah Kuhnke.

I utställningen som öppnar i juni visas fjorton av hennes skulpturala verk, som också kan bäras, där varenda liten pappersbit är noggrant uttänkt och tillvaratagen. I augusti adderas utställningen med hennes starka verk Station 5, som handlar om att bära sorgen över ett förlorat barn, sextio pappersbebisar, skapat under flera års tid med stipendiestöd från Svenska kyrkan.

I augusti visas även hennes första större konstinstallation At Least We Have Dogs. Verken i utställningen är uppbyggd av stora mängder format papper och kilometer av sömnad med tunn tråd.

Kontaktinformation

Kanalgatan 43B
93131 Skellefteå
Telefon: 070-5840523

Arrangör: Skellefteå Konsthall

E-post: anna-karin.larsson@skelleft...
Hemsida: https://skelleftea.se/skell...

Prisinformation

Fri entré!

Hitta hit