Torggatan 3
93132 Skellefteå
Arrangör: Eldrimner
Hemsida: https://www.eldrimner.com/e...
Är strömmingen rökt? Är till och med mörten sur på den svenska fiskepolitiken? Möt yrkesfiskare, kockar, och forskare som har undersökt möjligheterna i lokal svenska fiskevatten. De har ställt sig frågan hur vi skapar ett livsmedelssystem för fisk som ger förutsättningar för lokalt och hållbart fiske samtidigt som det levererar fisk och skaldjur med högsta gastronomiska potential! Här får ni svaret, och ni får också veta varför Stefan Sundström och Lena Flaten började syra mört, och varför Stefan Eriksson hyllar mörten som matfisk. Smakprov utlovas!
Medverkande: Lena Flaten (Restaurang Flamman) Stefan Eriksson (restaurang Brutalisten, Exceptionell Råvara mm) Stefan Sundström (skådespelare, låtskrivare, trubadur, rockartist och författare) Viktor Vesterberg (forskare Göteborgs universitet), med flera
När: 10 oktober, 09.30–10.30
Var: Wood Hotel, Skellefteå
Arrangeras av Eldrimner
"{{::review.text}}" Läs mer
Omdömet skrivet av: {{::review.user.username}} Skriv ett omdömeEldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska utvecklas. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.