Skellefteå - Stadsvandring 90 minuter

Skellefteå

Se den interaktiva kartan i Google Maps genom att följa länken nedan. Börja där det passar dig och ta en härlig promenad där du får uppleva och se bland annat Nordanå som är Skellefteås kulturcentrum, där hittar ni både museum, mysig lanthandel med caféverksamhet och ett värdshus där det serveras goda måltider. Ni kommer att passera Nordanålekparken och Exploratoriet, som är populära aktiviteter för familjer med mindre barn. Fast ni är inte klara där för ni ska vandra förbi kyrkstaden Bonnstan som har anor från 1600-talet, gå sedan vidare mot Landskyrkan och Lejonströmsbron som imponerande faktiskt är Sveriges äldsta bro byggd av trä.
Avslutningsvis tar ni älvspromenaden tillbaka och kanske kilar ni in på Kyrkoholmen, där hittar ni om somrarna en caféverksamhet med riktigt gott hembakt fika till fina priser.

KARTA GOOGLE MAPS

Missa inte heller nybyggda Sara kulturhus som är vid torget i centrala Skellefteå. Det är ett av världens högsta trähus och där finns bland annat ett hotell, café och restauranger. Mer information finns här

Fakta

Stadsvandringen tar ca 90 minuter att promenera och är tillgänglighetsanpassad.

För mer information: Skellefteå Turistcenter

Hitta hit