Längtar du också efter lokala och hållbara smakupplevelser?

Mat är en del av allas vardag, och därför förtjänar du det bästa i matväg oavsett om du lagar maten själv eller äter ute på restaurang. Och med handen på hjärtat tycker vi att den mat som produceras och serveras här är i världsklass. Västerbottensost, handplockade hjortron, blåbärsgravad ren och lokalproducerad korv är bara några exempel på de matupplevelser du kan ta del av här i Skellefteå.

Från gård till bord

Om det är någonting vi tagit fasta på här i Skellefteå så är det att avståndet mellan maten och ditt bord inte ska vara lång. Det ska vara lätt att köpa direkt från producenten via gårdsbutiker, saluhallar och RekoRing. 

Matupplevelser som Skellefteå kan erbjuda

För den nyfikna har vi samlat restauranger, caféer, barer och pubar som finns i Skellefteå med omnejd, så att du enkelt kan utforska hela utbudet. Under sommaren dyker det även upp flera sommarcaféer här och där som är väl värda ett besök eller två.

Alla delar av det enkla livet

Vi har definierat det enkla livet utifrån fyra olika punkter som vi tycker utmärker vårt sätt att leva. Just nu befinner du dig på en av dem, men är du inte lite nyfiken på vad de andra punkterna består av?