Stängt för dagen

Skellefteå museum

Skellefteå

På den gröna oasen vid Skellefteälvens norra strand ligger Skellefteå museum beläget. Det är ett kulturhistoriskt museum med verksamhet i Skellefteå, Norsjö och Malå kommuner. Museets uppdrag är att samla, bevara och förmedla kunskap om liv och miljöer i de berörda kommunerna. Skellefteå museum har också ett länsansvar för dokumentation av teknik- och industrihistoria efter år 1900.

Våren 2022 öppnade Storsia på översta våningen på Skellefteå museum - en lokalhistorisk basutställning som tar besökaren med genom Skellefteå, Norsjö och Malås historia. Genom foton, föremål och berättelser får du veta mer om de villkor som människor levt och verkat under – från istiden fram till år 2020.

En trappa ner från Storsia återfinns barnens favorithörna av museet - Barnsia. En lokalhistorisk lek- och lärmiljö för barn 0-6 år. Här får barnen plats att utforska vår lokala historia med djurhållning, jordbruk och den livsviktiga utvinningen från skog och gruvor - genom leken. På samma våningsplan återfinns också museets tillfälliga utställningar. Storsia och Barnsia är bestående inslag på Skellefteå museum och kommer finnas tillgängliga i flera år framöver.

I parken som omger huvudbyggnaden ligger friluftsområdet Nordanå med lekpark, lanthandel och ett antal historiska byggnader. Sommartid håller Kågegården, en parstuga från sent 1700-tal, öppet och Trästocksfestivalen i juli är ett återkommande evenemang. Vintertid arrangeras julmarknad på området. Du kan läsa mer om Skellefteå museum och Nordanå friluftsområde på vår hemsida - www.skellefteamuseum.se

Varmt välkommen till natursköna Nordanå och Skellefteå museum!

Kontaktinformation

Ernst Westerlunds Alle
93132 Skellefteå
Telefon: 46-0910735000

E-post: post@skellefteamuseum.se
Hemsida: https://skellefteamuseum.se/

Öppettider

  1. IdagStängt
  2. Tisdag10:00-19:00
  3. Onsdag10:00-16:00
  4. Torsdag10:00-16:00
  5. Fredag10:00-16:00
  6. Lördag10:00-16:00
  7. Söndag10:00-16:00

Mer från Skellefteå museum

Utbud

Prisinformation

Skellefteå museum är kostnadsfritt.

Res med kollektivtrafiken

Faciliteter

  • Hiss
  • Café
  • Lekplats
  • WC/Toalett
  • Året runt öppet
  • Parkering
  • Historisk plats
  • Turistinformation

Hitta hit