Inspireras av Skellefteå

Högt upp i Sverige, längst kusten, hittar du platsen med den perfekta mixen av stadsliv och vild natur. Där vilar Skellefteå, en stad med oändliga möjligheter, och om vi får säga det själva är det väl värt en resa hit. På en och samma kväll kan du äta en gourmetmåltid och se ett sprakande norrsken, och när mörkret faller kan du välja mellan hotellrum, fyr och mycket mer till sovplats. Unna dig en weekend till Norrland och Skellefteå.

Skellefteå som besöksmål

Det är många som är nyfikna på att besöka de norra delarna av Sverige under en roadtrip. Norrland är perfekt för att få uppleva ljusa sommarnätter då solen sällan går ner under sommarhalvåret, eller synen av det dansande norrskenet över vinterhimlen. Gröna, lila, rosa nyanser som tillsammans rör sig över himlen är någonting som inte alla har möjlighet att uppleva till vardags. Men för oss här i Norrland är både de ljusa sommarnätterna och det dansande norrskenet någonting som vi lever med och vill dela med oss av till er andra. 

 

Skellefteå är en perfekt samlingsplats för den som vill uppleva allt som Norrland har att erbjuda. Här kan du upptäcka norra Sveriges kust och vatten med 40 mil kust, 1500 sjöar och älvar. Du har även nära till skogen och dess avslappnande tystnad. Upplev en levande stadskärna med mat i toppkvalitet, en blomstrande shopping med både de senaste trenderna och lokalproducerade produkter med en norrländsk touch. Åk 20 minuter bort med bil och du hittar en levande landsbygd med mysiga besöksmål, sevärdheter och öppna landskap. I Norrland är avstånd inga problem.

 

Skellefteå är även en passande stad för dig på genomresa, kanske åker du en efterlängtad roadtrip med dina vänner för att få uppleva Norrland och dess mytomspunna natur. Passa då på att spendera en natt hos oss, och upplev något av våra unika boenden. Sätt guldkant på din roadtrip med en natt i en fyr, på en flotte eller i en flera hundra år gammal kyrkkammare. Eller så kommer du med ditt egna boende, och letar en ställplats eller gästhamn här i norra Sverige. I så fall har vi flera möjligheter för dig, med ställplatser i underbara miljöer som du kommer älska att vakna upp till.