Din guide till Byske

Laxfisket i Byskeälven och Byske Havsbads femstjärniga camping är det som framförallt lockar besökare till Byske. Men här finns någonting för alla, från fiskeentusiaster till barnfamiljen. Från naturupplevelser i skärgården och skogen, till actionfyllda aktiviteter som paintball och racingevent. För de avkopplande pauserna mellan alla upplevelser kan vi varmt rekommendera något av Byskes mysiga sommarcaféer.

 

På den här sidan har vi samlat våra allra bästa tips på vad Byske har att erbjuda. Välkommen!

Upplev Byskes natur

Naturupplevelserna i och omkring Byske är till stor del vattenrelaterat. Här finns en stor skärgård att upptäcka både från land och från en båt. Vandra längst kusten på fastlandet, eller på öar, eller varför inte upp till toppen av ett berg? 

Den unika allemansrätten

Den svenska allemansrätten är fantastisk! Den gör det möjligt för alla att utöva friluftsliv och röra sig fritt och enkelt i naturen, men det ställer också vissa krav på den som besöker den. Läs mer om allemansrättens möjligheter och skyldigheter här.

Den välkända Byskeälven

I hjärtat av Byske rinner den välkända Byskeälven, en av Sveriges bästa laxälvar. En dryg mil norrut hittar du även Åbyälven som bjuder på fiske I en rofylld miljö. Du kan utforska älvarna och dess natur på egen hand eller så låter du en guide visa dig runt.