Tack för att du handlar lokalt!

Handla Corona-säkert i Skellefteå

Det har aldrig varit viktigare att stötta det lokala näringslivet än nu. Backa Skellefteå, handla lokalt och tryggt du med. Ditt val gör dig till en av våra många lokala hjältar.
Tillsammans driver vi Skellefteå framåt, och tillsammans kan vi göra skillnad för den lokala handeln.

Varför bör jag handla lokalt?

Vi är stolta över våra lokala butiker, och vi vill ha dem kvar även efter pandemin. Därför är det viktigt att vi hjälps åt att stötta dem just nu genom att handla lokalt. Vi uppmanar ingen att göra onödiga inköp, resor eller besök som kan sprida smitta men det finns flera sätt att stötta företag.

Genom att handla lokalt på ett säkert sätt kan du även undvika köer och folksamlingar som bildas i förbutiker, bensinmackar och andra utlämningsställen. Suget efter onlineshopping är stark just nu, vi förstår det, men när paketet väl ska hämtas ut finns stor risk för folksamlingar. Undvik det genom att handla lokalt istället!

Hur handlar jag tryggt och säkert?

Handlarna gör allt de kan för att du ska kunna handla på ett tryggt sätt, och du kan göra mycket hemifrån utan att du behöver sätta en fot inuti en butik. Du kan ringa eller maila in din order, eller beställa via sociala medier. Många butiker packar även din order och kommer ut med den, så att du slipper gå in i butiken överhuvudtaget. En del har till och med hemleverans! De erbjuder även enkla betallösningar, som till exempel Swish, för att göra det extra säkert och lätt för dig att hålla avstånd.

Vad finns det att köpa?

Det kan vara svårt att handla utan att få strosa i butiker, men här har våra handlare verkligen levererat för att du ska få den bästa shoppingupplevelsen hemifrån. Ett besök på butikernas sociala medier kan ge lika mycket inspiration som ett besök i den fysiska butiken. De lägger upp produkter, inredningsförslag, recenserar produkter och kan till och med ge dig en personlig videoguidning via Facetime! Du kan även boka ett privat besök i butiken, då endast du och säljarna är kvar, och kan därmed strosa fritt.

 

Se hur våra butiker har anpassat sig för att du ska kunna stötta dem genom detta. Och om du har några funderingar är du alltid varmt välkommen att ringa butikerna, så hjälper de dig till den bästa lösningen för just dig. Hjälp oss hjälpa våra handlare så att de finns kvar när saker och ting börjar bli mer normala igen.

BUTIKER MED ANPASSADE ERBJUDANDEN

Akademibokhandeln Skellefteå

Till dig som är kund hos Akademibokhandeln Skellefteå – fortsätt att handla på ett enkelt och säkert sätt hos oss! Ring oss eller skicka ett mail för att göra din beställning. Du kan även reservera varor på akademibokhandeln.se. Varorna betalar du enkelt via swish och hämtar sedan utanför vår butiksentré. Hör av dig till oss via telefon eller e-post om du önskar hämta varorna utanför vår butik eller om du behöver hemleverans av din reservation. Butiken är öppen som vanligt. Du som är frisk är självklart varmt välkommen att handla hos oss som vanligt i butik! 

Tel010-744 11 20 , mailskelleftea@akademibokhandeln.se, hemsida: akademibokhandeln.se


AK Store

I vår webbshop kan du beställa produkter som sedan antingen betalas via Klarna eller swish i förväg, eller betalas vid hämtning i butiken via valet "betala i vår butik". När vi har tillverkat produkterna så skickar vi ett sms så snart din order finns för avhämtning. Om du önskar så finns självklart möjlighet att hämta utanför butiken! Vill Du kontakta butiken eller har några frågor om sortimentet så nås vi enklast via mail.
I butiken tillåter vi maximalt tre kunder samtidigt för att undvika trängsel.
Vi erbjuder 15% på hela beställningen om du handlar hemifrån, ange rabattkod "BACKASKELLEFTEÅ" i kassan!

Mailakstore@amakli.se, hemsida: www.amakli.se

@akstore.skelleftea


Anteak Skellefteå

Vi erbjuder gratis hemkörning av möbler inom Skellefteå. Du kan även boka egentid i butiken, och även handla via vår Instagram. Du betalar via Swish, vi packar ihop dina saker och du kan hämta dem utanför butiken.

Mailanteak@allt2.se

@anteakskelleftea


Apoteket Spoven

Behöver du hämta recept och handla receptfria varor kan du enkelt göra det hos oss. Lägg en expressorder på apoteket.se och välj sedan Apoteket Spoven Varugatan som utlämningsställe. Du får ett sms när dina varor är klara och då är du välkommen att ringa på vid entrén på framsidan för att hämta ditt färdiga paket.

Hemsidaapoteket.se och välj sedan Apoteket Spoven Varugatan som utlämningsställe


Arkens Zoo

Vi erbjuder hemkörning i Skellefteås tätort. Betalning sker med swish eller kontant.
Vi har även drive thru: stanna med bilen utanför så kommer vi ut med varorna. Betalning sker med swish eller kontant.
Boka en tid utanför ordinarie öppettider, antingen för dig själv eller för familjen.
Vi håller avstånd och har gjort markeringar i butiken. Handsprit finns utplacerat på flera ställen samt våra kortterminaler spritas kontinuerligt.

Tel: 0910-777300, mailskelleftea@arkenzoo.se

@arkenzooskelleftea


Biboköp

På vår webbshop kan ni beställa varor, betala via klarna och sedan välja "hämta i butik". När varorna är packade skickar vi ett sms att det finns att hämta. Ring till butiken om du vill hämta vid vår garageport och slippa köer i butik och på utlämningsställen.

I mån av tid kommer vi att erbjuda hemkörning till riskgrupper.

Ni kan betala med Swish i butik eller från parkeringen.

Vi kommer att utöka öppettider visa dagar för att undvika kundtäthet.

Tel: 0910-19561, hemsidawww.bibokop.se


Björkis hundprodukter

För att ni ska känna er trygga hos oss jobbar vi i personalen med visir. Handsprit finns just innanför dörren och vid kassan så att ni kan sprita era händer både när ni kommer in och när ni går ut. Tillsammans kan vi hitta på en bra lösning så att ni kan handla era varor från oss även om ni inte kan/vill komma in till butiken. 

Hemkörning inom stadskärnan i mån av tid och hemkörning utanför stadskärnan kan ev gå att lösa. Vi kan plocka ihop varor i förväg och leverera varor utanför butiksdörren. Parkering finns just utanför butiken. Vi har en webbshop för våra egentillverkade ”Made By Björkis” produkter.  

Ring oss gärna om ni har några frågor – tillsammans kommer vi på en bra lösning för er.

Tel: 072-452 18 09, hemsidawww.bjorkis.com


Blomsterlandet

Vi har begränsat antalet besökare i butiken till 50 personer. Det finns skyltar som påminner att hålla avstånd samt handsprit att använda vid ingången och vid kassan. Med stora luftiga lokaler blir det sällan trångt, men vi önskar att man helst handlar ensam för att undvika trängsel vid kassan.

Det går även bra att ringa eller maila in beställningar, och sedan hämta ute på parkeringen, alternativt boka utkörning. Betalning med swish.

Se vårt lokala instagramkonto @blomster_solbacken för aktuella erbjudanden i vår butik, och titta gärna in på vår hemsida.

Tel: 0910-761000, mailsolbacken@blomsterlandet.se, hemsidawww.blomsterlandet.se

@blomster_solbacken


Bik Bok 

Gå gärna in på Bik Bok:s webb, men välj reservera i butik. På så vi kan du snabbt hämta varan i butiken och stötta vår lokala butik.

Vill du inte gå in i butiken, ring Bik Bok så hittar ni en lösning.

Tel: 010-206 32 10, hemsidabikbok.com

@bikbokskellefte


The Body Shop

Hos oss kan man handla både enkelt och säkert.

Beställningen kan betalas via swish eller kontant och hämtas utanför butiken. Hemleverans efter överenskommelse.

Tillsammans hittar vi den bästa lösningen. Stort tack för att ni handlar lokalt och varmt välkomna att höra av er.

Tel: 0910-38612, mailSweden.skelleftea@thebodyshop.com

@tbs.skelleftea


Burlin Motor

Kontakta butiken så hjälper de dig att handla tryggt.

Tel: 0910-71 44 00


Clas Ohlson

Vi levererar dina varorna utanför butik. Click & Collect via clasohlson.se – välj ”hämta i butik”. Betalning sker via hemsidan.

Hemsidaclasohlson.se


Cubus

Ni kan beställa varor på cubus.com och välja att hämta era varor i butiken, då gynnar ni även den lokala butiken.
Ni kan också reservera varor i butiken via hemsidan, då plockar vi ihop varorna åt er och ni behöver bara gå direkt till kassan och betala. 

Hemsidacubus.com

@cubusskelleftea


Eldabutiken

Boka en tid så ringer vi upp på FaceTime eller Messenger och kan visa dig runt i butiken. Handsprit finns utställt i butiken så att ni enkelt kan sprita era händer när ni besöker oss. Vi har infört extra städrutiner som bland annat omfattar avtorkning av produkter. Vi hanterar inte längre några kontanter utan det är endast kortbetalning som gäller. Vi har en stor butik men kom ändå ihåg att hålla avstånd, både till varandra och oss i personalen.

Tel: 0910-779955, mail: skelleftea@eldabutiken.se


Fritz Olsson

Vi bär numera alltid visir i butik. Kunderna kan betala med swish. Vi har därav möjlighet att komma ut med kundens påse.

Möjlighet att boka tid i butiken, om kunden vill handla ensam.

Vi har alltid öppet i vår webshop med fri frakt. Följ oss på instagram/Facebook för inspiration.

Tel: 0910-14533, mailinfo@guldsmeden.nu, hemsidawww.fritzolsson.se


Fanny

Boka din egna stund i butiken då du är ensam kund i hela butiken. 

Du kan betala med Swish och hämta varorna utanför butiken.

Tel: 0910-701030

@fannyskelleftea


Garderoben

Boka din egna tid i butiken mellan 7-22. Vi låser dörren så du inte behöver oroa dig. För er som vet vad ni vill eller vill köpa ett presentkort, men inte har möjlighet att besöka oss, vi erbjuder fri hemleverans inom Skellefteå stadskärna.

Givetvis kan ni ringa oss eller beställa varor via Instagram, ni kan betala med swish, och hämta varorna utanför butiken. 

För att du ska känna dig trygg arbetar vi i visir.

Tel: 0910-132 80, hemsidaGarderobenskelleftea.se

@garderoben_skelleftea


GORDONS

Ha butiken för dig själv och shoppa i lugn och ro
Kontakta oss så bokar vi en enskild tid för dig/er innan butiken öppnar.

Låna kläder och prova hemma
Kom in i butiken och välj ut det du vill låna eller kontakta oss på telefon eller via mejl med önskemål om modell, färg och storlek så plockar vi ihop plaggen åt dig, packar i en påse som hämtas upp i eller utanför butiken. Betalning sker i efterhand via bankgiro, swish, kort eller kontant.

Beställ via Instagram eller Facebook
Beställ dina kläder via våra sociala medier, där lägger vi hela tiden upp nyheter, erbjudanden och annat smått & gott som kan vara intressant för dig.

Gratis hemleverans
Få gratis hemleverans inom centrala Skellefteå. Är avståndet lite längre kan vi skicka med post (frakt/porto tillkommer).

Hämta upp dina varor utanför butiken, och betala med Swish, bankgiro eller faktura. Även kontanter går bra.

Tel: 0910-10175, mail: gordons@gordonsmode.se, hemsidaGordonsmode.se


Hanzens

Skicka ett meddelande på Instagram eller Facebook.

Boka personalshopping utanför öppettider.

Boka en tid så ringer vi upp på FaceTime eller Massenger och kan visa upp varorna.

Betala smidigt med Swish eller Klarna.

Vi skickar varor med DHL, fri frakt & retur.

Tel: 0910-17060

@hanzensskelleftea


Hemtex

Kontakta butiken så hjälper de dig.

Tel: 0910-144 30


Hälsokraft

Ring eller maila till butiken och beställ så packar vi ihop dina varor. Det går bra att betala med Swish och hämta varorna utanför butiken.

Vi erbjuder hemleverans av din varor.

Tel: 073-0219955

@halsokraftskelleftea


Indiska

Handla via Instagram. Skicka DM eller ring oss med produkterna du önskar köpa. Du betalar vi swish sen så går det antingen hämta i butik, postombud eller hemleverans.

Beställ på www.indiska.com och hämta produkterna i butik eller ring så kommer vi ut om vi har möjlighet

Har man inte möjlighet att komma in så ring till butiken så försöker vi hitta den bästa lösningen för just dig.

Tel: 0910-778230, hemsidawww.indiska.com

@indiska_skelleftea


Ingmar Inredning

Vi hjälper er kunder utifrån era önskemål.

Vi kan erbjuda er att handla via Facetime eller Instagram, att swisha betalningen och hämta varan utanför butiken. Eller så levererar vi varan till er.

Tel: 070-284 61 61

@ingmarinredning


Intersport - Solbacken

Butiken är ombyggd, så vi ska kunna hålla bra avstånd.
Använd gärna boka & hämta funktion via intersport.se, sedan är det bara att komma direkt till kassan, där varorna är reserverade åt dig.
Vill ni inte hämta varorna i butik så använd Klarna som betalning och hämta varorna utanför butiken.

Tel: 0910-710600, hemsidaintersport.se

@intersportsolbacken


Kjell & Company

Hämta utanför butik
Nu kan du välja din vara på kjell.com och hämta upp den utanför butik! Se hur det fungerar steg för steg på: https://www.kjell.com/se/hamta-utanfor-butik

Ringa till butiken
Ringa till butiken och få hjälp av våra säljare, lägg undan och beställ produkter.

Handla som i butik, fast online
Träffa våra kunniga säljare, live i din mobil eller dator, och handla direkt i samtalet! Med hjälp av mobilkameran kan du exempelvis visa exakt vad som händer på teven eller hur det där uttaget ser ut, och därmed kan vi hjälpa dig på ett sätt som aldrig tidigare varit möjligt.

Shoppa i livesändningar
Varmt välkommen till våra livesändingar där vi berättar om våra produkter!

Hemleverans
Beställ din vara på kjell.com och välj mellan att hämta i eller utanför butik, hos postombud, i postskåp eller att få varan levererad hem till dörren. Vilka alternativ som finns att välja för just dig ser du i kassan.

Tel: 0910-760600, hemsidakjell.com


Kåge Blommor

Du får gärna ringa in din beställning, betala med Swish och hämta i eller utanför butiken.

Tel: 0910-72 00 68

@kageblommor


Lekia

Ni är varmt välkomna att ringa till oss, så hjälper vi er att plocka ihop er beställning. Ni kan sedan hämta dem utanför butiken och betala med Swish. 

Telefon till butiken i centrum0910-12980!

@lekiababyaskelleftea @lekiababyasolbacken


Legend

Ni kan beställa varor via butikens webbshop, legend.se.
Du kan även kontakta butiken och beställa dina varor, betala med Swish och hämta utanför butiken. Prata även med personalen om ni önskar hemleverans.

Tel: 0910-135 02, hemsidalegend.se

@legend_se


Liljas Konst och Ram

Vi vill att ni ska känna er trygga att handla hos oss, tveka inte att höra av er till oss om ni vill anpassa ert handlande.

Tel: 0910-36836

@liljaskonstoram


Lindex City och Solbacken

Välkommen att kontakta butiken så hjälper personalen er att plocka ihop de varor ni önskar. När ni sedan är utanför butiken så kommer personalen ut med era varor och löser betalningen via swish.

 


Ljusexperten

Vill eller kan ni inte besöka butiken?
Besök vår webbshop www.ljusexperten.se beställ era lampor, betala med klarna och välj hämta i butik. Ni får ett sms när allt är redo att hämtas.
Hör av er så kan vi leverera utanför butik eller tillhandahålla hemkörning vid överenskommelse. Ni kan betala i butik eller med Swish utanför.
Vi tar även emot beställningar på telefon, mail eller via Instagram.

Tel: 0910-15800, mailskelleftea@ljusexperten.se, hemsida: www.ljusexperten.se 

@ljusexpertenskellefte


Monostore

Ni är varmt välkomna att handla via vår webbplats, eller ringa eller maila butiken. Vi kommer tillsammans överens om bästa sätta att handla tryggt.

Tel: 073-0263862, hemsidawebbplats


MQ/Marqet

Kontakta butiken så hjälper de dig.

Tel: 0910-107 09


Pauls blommor

Hos Pauls blommor kan du mejla din beställning, smsa till Åsa eller ringa. Du kan sedan hämta inne eller utanför butiken eller få det du önskar levererat! Det går bra att betala med Swish.

Tel: 0910-148 40, sms: 070-661 92 64, mailasa@paulsblommor.se 

@paulsblommor


Rituals

PRIVAT SHOPPING - Du kan boka tid med en säljare i butiken tisdag-torsdag kl. 09.00-11.00. Ring butiken eller boka via webben.

Tel: 0910-145 00

@ritualsskelleftea


Saltzon

Vi erbjuder privata sittningar i saltrummet. Du sitter alltså helt själv i rummet, men du får förstås gärna ta med dig någon du ändå umgås med.
Vi har sedan i mars reducerat antalet platser till 4, men vi kan ställa in en extra stol om ni är fler i ert slutna sällskap/familj.
Vi torkar självklart av alla kontaktytor mellan varje sittning och vi har gott om tid mellan varje bokning för att säkerställa att kunder ej ska mötas i dörren.
Vid enskilda behandlingar använder jag visir och munskydd.

Är du intresserad av att köpa presentkort eller handla varor, maila eller ring oss gärna!
Vi gör iordning er beställning, sen kan ni antingen hämta ut det hos oss eller så kör vi hem det till dig om du bor inom närområdet. Det går bra att betala med swish!

Tel: 072-5201188, mail: info@saltzon.se, hemsidawww.saltzon.se

@saltzon


Slottet

Vi tillåter max 35 kunder i butiken. Vi har satt upp ett infotavla samt 35 kundbrickor utanför entrén. Du tar en bricka då du går in och är brickorna slut får man vänta  tills det går ut någon och en ny bricka sätts på kroken.

Handsprit finns direkt i entrén samt vid kassorna, se till att använda det!

Ring och boka ditt besök för vardagar mellan 9-10, då tar vi bara emot 10 kunder. 

Vi hjälper er att plocka ihop växter och varor som ni kan betala och hämta utanför butiken. Betalning sker då med kort eller Swish. Vi erbjuder även hemleverans inom Skellefteå tätort.

Det finns även en ring-klocka utanför entrén som kan användas om ni vill handla direkt utan att komma in.

Tel: 0910-452680, hemsidaberglidentradgard.se

@slottetskelleftea


Sko Centrum

Vi håller avstånd och spritar/håller rent i butiken.

Vi erbjuder hemlån till de som inte kan eller vill vistas i stadskärnan.

Hemkörning inom centrala stan och betalning med kontanter eller Swish går fint

Ring så kommer vi ut utanför butiken och hjälper er, lämnar ut varor med mera.

Vill ni handla ifred så bokar vi in en tid före öppning eller efter stängning, så får ni prova skor ensam med en personal! 

Tel: 0910-12100, mailinfo@skocentrumskelleftea.se 

@skocentrumskelleftea


Smarteyes

Hör av er till Smarteyes och boka butiken innan öppning på morgon för synundersökning och fix av glasögon.

Vi erbjuder våra personalparkeringar om man vill det.

Vi spritar alla bågar mellan varje provning samt all utrustning och håller miljön klinisk.

För hämtning av glasögon erbjuder vi hemleverans via post samt fakturabetalning.

Tel: 0910-49 09 80.


Spets & Ting

Kontakta butiken och beställ dina varor, betala med Swish och hämta utanför butiken.

Prata med personalen så kan vi komma överens om eventuell hemleverans eller andra möjligheter för dig att handla tryggt.

Tel. 0910-108 08

@spetsoting


Sport City

Kontakta butiken och beställ en egen tid i butiken, då är du ensam kund i hela butiken.

Möjligheten finns att få varor hemlevererade, eller att hämta varorna utanför butiken.

Ring butiken och hitta en bra lösning.

Tel: 0910-159 01

@sportcity_skelleftea_


Team Sportia

Gratis hemkörning i Skellefteås tätort. Betalning sker med swish eller kontant.

Drive thru, stanna med bilen utanför så kommer vi ut med varorna. Betalning sker med swish eller kontant.

Boka en tid utanför ordinarie öppettider, antingen för dig själv eller för familjen.

Vi håller avstånd och har gjort markeringar i butiken. Handsprit finns utplacerat på flera ställen.

Tel: 0910-701077, mailskelleftea@teamsportia.se


Vero Moda

Handla via instagram eller telefon så skickar vi varorna hem till dig.

@veromodaskelleftea


Ådell

Ni kan beställa via telefon eller mail och hämta i eller utanför butiken, finns ringklocka vid dörren. Det går även bra att handla via dörren. Betala via kortterminal eller Swish. 

Butiken är öppen må.-fr. 11.00-16.00, lördagar 11.00-14.00, onsdagar stängt.

Tel: 0910-775157, mailadellsbutik@hotmail.com

@adellskonstochhobby


Åhléns

Ring oss på Åhléns, vi plockar ihop de varor du önskar från vårt varuhus.
Du betalar och hämtar varorna när det passar dig, tryggt och snabbt.

Tel: 072-580 32 95


Ömans Mattor

Vi har handsprit vid kassan och rengör runt kassan flera ggr per dag.

Du är alltid välkommen att ringa in beställning eller maila oss.

Om man vill kan varorna betalas med swish och hämtas ute vid parkeringen.

Hör av er så försöker vi hitta en lösning som passar er.

Tel: 0910-14433, mailkontakt@omansmattor.com.