#MySkellefteå

Upplev Skellefteå genom andra ögon

De ärligaste och mest rörande berättelserna om en plats berättas av de som lever och verkar där. Därför vill vi berätta om livet som Skellefteåbo genom deras egna ögon, och visa upp den bredd av människor som lever och verkar här.

Leva och bo i Skellefteå

Här bor en brokig skara människor. Hobbys och fritidsintressena är många och kan se totalt olika ut. En del vill bada vinterbad på sina lunchpauser, andra ägnar hela sommaren åt att odla. Någon annan skapar konst medan den tredje anordnar skatemöjligheter för de som annars inte får ta plats. Det de alla har gemensamt är att de har valt Skellefteå som sin stad. Sitt hem, sin plats att leva och bo på. Det tycker vi är fint. 

 

Bakgrunderna ser lika skilda ut som fritidsintressena. Många är födda och uppvuxna på platsen, har kanske provat sina vingar i andra städer, till och med andra länder, men väljer ändå att leva och bo i Skellefteå. Andra har hittat hit av en slump, sökt en kurs på campus i Skellefteå och blivit så pass kära in staden att de flyttat hit på heltid. Eller så är det kärleken som lockat hit dem från första början, kärleken till en person som sedan vuxit till att även innefatta platsen de nu delar. 

 

Det är mycket det som är det fina med Skellefteå. Skellefteå välkomnar alla att flytta hit, att leva och att bo här på den plats som så många av oss älskar. En plats som är förlåtande, tillåtande och vill dig väl. Vill att du ska hitta din plats i världen, och en plats som hoppas få bli just din. Det är en stor omställning att flytta till en ny stad, och för att göra det enklare för dig att se de möjligheter som finns här har vi valt att lyfta enskilda personers hobbys, tankar, liv och drömmar. För att du ska kunna se det underbara i att bo just här, just i Skellefteå, just i norra Sverige. För tja, vi tycker att det här är den bästa platsen i världen och vill såklart att du ska se det du med.

 

Välkommen till Skellefteå!

Min hemstad

Kanske känner du igen musiken? Låten är en svensk version av "My Home Town" - en låt av Skellefteå-bandet The Wannadies från 1990. Musiken 2020 är skapad av Johan Nilsson (producent), Mika Sundqvist (sång) och Elin Lindström (gitarr). Hela låten finns på Spotify!