En flygbild över Skellefteå stad

Upplev Skellefteå centrum

Välkommen till Skellefteå centrum, en levande stadskärna med fantastisk shopping och en rik historia. Här finns mycket att se och uppleva för dig som besöker oss. För dig som har en stund över och vill promenera kan vi varmt rekommendera att gå någon av våra stadsvandringar där du, med hjälp av våra textade guider nedan, själv kan upptäcka spännande historik och detaljer om vår stad. 

Prisbelönt shopping

Om du allra helst strosar i butiker har vi en fantastisk shoppinggata med två gallerior. Vi är stolta över så väl utmärkelsen Årets Cityhandel 2017 och att vår galleria Citykompaniet 2018 placerade sig som Sveriges 2:a bästa citygalleria. Det säger väl något om kvalitén på vår shopping, eller hur.

Handla lokalt och hållbart

Om du är på jakt efter unika presenter till din familj, vänner eller dig själv och samtidigt vill köpa från lokala hantverkare, vara miljövänlig och handla hållbart är Skellefteå Turistcenter butiken för dig. Här värnar vi om våra lokala designers och producenter och kan erbjuda dig ett stort utbud av fantastiskt hantverk från hela vår region.